Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Lovendegem houdt leider Eeklo in bedwang
Gentil Dossche

Voor zo'n 600 aanwezigen ging het duel door met twee ploegen met een duidelijk doel: de titel. Voor de één is dat het kampioenschap, voor de ander het periodekampioenschap. Dat dit geen garantie is voor een sterke wedstrijd werd helaas heel duidelijk. Bij Lovendegem viel al een eerste slecht bericht: Terry De Grande viel geblesseerd uit bij de opwarming en Lambert mocht starten.

De eerste vijf minuten probeerde Eeklo Lovendegem naar de keel te grijpen maar botste op de thuisverdediging. Nadien kwam de match in evenwicht en probeerde Lovendegem druk te zetten, in het bijzonder over de linkerflank met Neirynck. Er kwamen een aantal voorzetten maar echte kansen kwamen er niet uit voort. Het was vooral middenveldspel en slechte passes in regen en wind die schering en inslag waren. Eeklo forceerde wel een resem hoekschoppen maar die brachten weinig gevaar. Rusten bij 0-0 dus, na een weinig opwarmende eerste helft.
Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld: veel middenveldspel met zeer weinig kansen. Aan het uur kwam bij Eeklo Dave Gysel Dhakouani vervangen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. Lovendegem kreeg meer vat op de wedstrijd en Cammilleri liet een paar acties zien. Enkele schoten van Neirynck konden doelman Bracke niet in verlegenheid brengen. Met nog een kwartier voor de boeg moest Bracke een afgeweken vrije schop van Wesley Van Audenaerde uit de hoek halen. 0-0 was dan ook een logische uitslag van een wedstrijd met veel inzet en weinig kansen, zoals dat heet. Lovendegem doet wel een goede zaak in de strijd voor het periodekampioenschap: eerste achtervolger Terjoden-Welle ging de boot in. Met nog vier matchen in de 2de periode heeft Lovendegem een mooie voorsprong van 4 punten  uitgebouwd.