Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Lovendegem zet Brakel een pad in de korf
Gentil Dossche

Met twee doelpunten van Terry 'Bosko' De Grande heeft Lovendegem revanche genomen voor de onterecht verloren heenwedstrijd tegen Brakel. Brakel zelf moet niemand anders als zwarte piet aanduiden dan zichzelf: wie met de kansen morst, krijgt de rekening gepresenteerd. Voor Lovendegem is dit een cruciale zege: de afstand met de staartploegen groeit aan en we blijven in het groepje dat stilaan opstoomt naar de linkerkolom.
Geen studieronde maar onmiddellijk het open spel dat we te weinig zien in provinciale. Twee kleine kansjes voor Lovendegem binnen de tien eerste minuten. Nadien verzandde de wedstrijd een beetje tot Lovendegem in de 18e minuut balverlies leed in het middenveld. De voorzet werd teruggelegd op Carl Vandenbussche die de bal droog in de winkelhaak poeierde voorbij De Paepe. Lovendegem poogde het spel te verzetten maar stootte op een goed georganiseerd Brakel. Alleen rond het halfuur was er een fase die naar penalty rook waarbij Ponnet traditioneel geen penalty kreeg. Ook in Brakel was er zo'n fase. Brakel daarentegen poogde de match nog voor de rust in de definitieve plooi te leggen en kreeg in de laatste vijf minuten nog drie kansen maar die werden gemist of De Paepe liet zich nadrukkelijk gelden.  0-1 en de druilerige regen stemde niet vrolijk.
De tweede helft startte met Jan Ramaekers voor de jonge Kalkan. Het duurde tot de tiende minuut vooraleer we een schotje konden noteren van Brakel. Incident op het uur: trainer Mertens wordt achter de platen gezet door de scheidsrechter. Eigenaardig genoeg zou het de inleiding zijn voor de terugkeer van Lovendegem. Een minuut later kreeg Van Audenaerde een kans na hoekschop en een paar minuten later gaf De Grande een voorzet af die gemist werd door de twee spitsen. Brakel van zijn kant bleef counteren maar echte dreiging was er nog niet bij. Het laatste kwartier kwam er aan en de tijd begon te dringen. Na een inworp op de 78e minuut kwam de bal bij De Grande terecht die Brakel-doelman Browaeys van op vijftien meter wist te passeren. 1-1 en éindelijk zagen we terug een puntje in ons bereik. Dat zag Brakel niet zitten en Vanderbeck knalde op De Paepe die één minuut later alweer met een sterke reflex moest komen om de 1-1 op het bord te houden. Op de 85e minuut kreeg Brakel nog een open kans, maar opnieuw De Paepe kwam gepast tussen. Eén minuutje later kreeg Lovendegem een vrije trap op 18 meter. De Grande krulde de bal netjes over de muur in de winkelhaak en 2-1. Wat gaan we nog beleven? Thomas Moerman miste drie minuten later nog de 3-1 voor leeg doel.
Volgende week wacht ons Appelterre die verrassend verloren op Eendracht Aalter.