Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Vrasene houdt Eeklo in bedwang
Gentil Dossche

Met een veredeld B-elftal trok KFC Vrasene dit weekend naar KFC Eeklo. Enkele weken geleden werd deze wedstrijd nog als topper beschouwd, maar na het verlies van vorig weekend tegen Machelen, zonder de geschorste Raaymakers en met geblesseerden L. Janssens, De Rijck en Penneman, betekende deze wedstrijd net iets minder voor de bezoekers. Maar dit wil niet zeggen dat ze er niet voor gingen!

In de eerste helft kregen beide ploegen weinig echte kansen. Het eerste echte gevaar kwam er op het kwartier na slecht terugspelen op doelman Deck, maar die kon net op tijd ontzetten. Op het halfuur dan werd Verbeke diep gestuurd. Hij tikte de bal net iets te ver voorbij doelman Bracke. Aan de overkant kwam de thuisploeg dreigen met een vrije trap van Hebberecht, maar Tresonie kopte net naast. Iets over het halfuur moest Verbeke het veld verlaten na blessure, alweer een gekwetste meer dus. Romero kwam hem vervangen.

In de tweede helft nam Vrasene het voortouw en probeerde het toch enkele kansen te creëren. De Breucker zette een mooie solo op poten, maar werd uiteindelijk afgestopt door de doelman. Een minuut daarop zette Romero de bal voor doel, maar die werd net voor de voeten van Gonzalez ontzet. In de 70' kreeg Vrasene een hoekschop via Van Elst, waarna doelman Bracke de bal net over doel kon tikken na de hoge kopbal van Vanderveken. 3' later langs de overkant kreeg de ingevallen Lootens een uitstekende kans na slecht ontzetten. Hij trapte net voorlangs. Eeklo begon te drukken maar de bezoekende verdedigers en doelman Deck waren goed wakker. Zo grabbelde Deck in de 77' een laag schot in de linkerhoek nog net uit doel. Enkele minuten later kreeg Vrasene dé kans van de wedstrijd. Na goed stoorwerk van de ingevallen Marcello, stak Van Puymbroeck de bal door tot bij Romero. Deze knalde het leder staalhard tegen de deklat.  Geen geluk dus voor Vrasene, dat deze kans toch had moeten afmaken. Net voor affluiten kreeg Eeklo nog een vrije trap net buiten de backlijn, maar Deck zorgde er met een mooie redding voor dat de 0-0 op het scorebord bleef.

Een uitstekende prestatie van Vrasene, dat gedurende de hele wedstrijd topspits Gijsel de mond snoerde en nog bijna met de overwinning ging lopen.