Olsa Brakel
FC Lebbeke
Datum: 01/10/2006 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Olsa stadion
Rapide Lebbeke wint bij Olsa Brakel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint bij Olsa Brakel
Foto: © SC

Gedoodverfd titelpretendent Olsa Brakel ging vanmiddag met de billen bloot tegen Rapide Lebbeke. Met een collectief sterke prestatie kregen de bezoekers wat ze verdienden, de eerste driepunter van het seizoen. Van meetaf aan trok Rapide richting Olsa-doel en de competitieleider plooide. 
Steff De Visscher stak als eerste het vuur aan de lont. Zijn kanonbal, na een weggekopte hoekschop, zoefde echter over de deklat (5’). Thierry De Jonge had een karpersprong nodig om zijn netten ongeschonden te houden op een schuiver van Jens Verroken (21’). Rond het halfuur vonden noch Steff De Visscher, noch Lendert Putteman de gepaste hoogte. Glenn Baert diende zich pas net voor de koffie te tonen op een schot van Dieter Guillemaere. Een zwaar schot van Daan Boydens ging naast het bezoekende doel.
Olsa kwam iets agressiever uit de kleedkamers maar veel zoden bracht dit niet aan de dijk. Lendert Putteman nam de thuisportier op de korrel (50’). Het thuispubliek hield zijn adem in toen Tim Vierbergen aan de haal ging en iedereen ter plaatse liet. Jens Verroken reageerde te laat en de bal verdween voorlangs (58’). Even later had Thierry De Jonge een supersave in huis op een knal van Jens Verroken (62’). De ex-Rapide goalie had minder moeite met pogingen van Jens Verroken en Kevin Trienpont. De Brakelse aanvallers schoten eindelijk wakker maar Daan Boydens en Serge Beerens vonden Glenn Baert op hun weg (76’). Met nog een tiental minuten op de stadionklok kreeg Rapide wat het verdiende. Thierry De Jonge bokste een voorzet met beide vuisten uit zijn doelvlak en Lendert Putteman nam de rebound op de slof (81’ 0-1). Rapide Lebbeke bibberde nog even toen Daan Boydens zijn maatje Serge Beerens kon bereiken. Kentekenend voor de thuisprestatie knalde hij het leder in de wolken (89’).
 
Olsa Brakel trekt zondag aanstaande naar Rode Lantaarn Aalter. Rapide Lebbeke is zaterdagavond om 20u gastheer voor seizoensrevelatie Eendracht Appelterre-Eichem.
 
Olsa Brakel
Thierry De Jonge, Dieter Guillemaere, Carl VandenBussche (59’ Xander VanderBeck), Jurgen Coppens, Raphael Constant, Serge Beerens, Stijn Antheunis, Frederik Pruyt, Daan Boydens, Koen T’Jampens (59’ Brecht Moreels), Wesley DeGroote. Res. Wouter Van Damme en Marino Browaeys
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Matthias De Visscher, Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen (70’ Kevin Trienpont), Steff De Visscher, Jens Verroken (87’ Joris Cools), Lendert Putteman (90’ Bart Verhulst), Preben De Leeuw. Res. Yannick Sen.
 
Doelpunten
81’ 0-1: Lendert Putteman
 
Kaarten
Geel: Stijn Antheunis (49’), Dimitri Dhondt (69’), Wesley DeGroote (84’)