Meetjesland
Sp. Petegem
Datum: 22/10/2006 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Leider Eeklo houdt doelpuntenkermis
Gentil Dossche
| 0 reacties
Leider Eeklo houdt doelpuntenkermis
Foto: © SC

Sparta Petegem zal zich zijn eerste nederlaag van het seizoen zeker nog lang herinneren. Op het veld van leider FC Eeklo kregen de bezoekers maar liefst 7 treffers om de oren.

FC Eeklo wou de mindere prestatie van vorige week wegvegen en pakte de bezoekers direct bij de keel. Bart De Neve werd meteen aan de tand gevoeld door Mertens, Van de Velde, Minnaert en De Maesschalck. De talrijk opgekomen toeschouwers (ruim 800!) zagen Rieno Van Oost weerwerk bieden maar Davy Bracke stond pal. Nog voor het half uur kon Steven De Maesschalck de netten twee keer laten trillen en ook David Lootens deed zijn duit in het zakje. Met een veilige 3-0 voorsprong konden de gastheren gaan rusten.

In de tweede helft moest Petegem de kelk tot op de bodem ledigen. David Lootens had een kwartiertje nodig om zijn 2de van de dag aan te tekenen. Toen Kurt Mertens een strafschop forceerde was Dave Gysel er als de kippen bij om zijn seizoenstotaal op 8 te brengen. De Eeklose kapitein bedankte en zette Kurt Mertens op weg naar de volgende treffer. Lansana Syllah legde de eindcijfers vast.

FC Eeklo
: Bracke, Verslype, Hebberecht Joachim, Tresonie, Hebberecht Joren, De Maesschalck, Gysel (83’ Syllah), Mertens (87’ Ruffolo), Minnaert, Van de Velde, Lootens (89’ Dhakouani)

Sparta Petegem:
De Neve, Danneels, Demartelaere, Colpaert, Bollé, De Rho, De Puydt, De Cooremeter, Nachtergaele, Verschuere (31’ De Smet), Van Oost

Doelpunten
: 16' en 26’ De Maesschalck (1-0 en 2-0), 33’ en 71’ Lootens (3-0 en 4-0), 74’ Gysel (5-0), 79’ Mertens (6-0), 90’ Syllah (7-0)