Lebbeke KSK
Sp. Petegem
Datum: 11/11/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadion SK Lebbeke
SK Lebbeke vloert leider Petegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
SK Lebbeke vloert leider Petegem
Foto: © SC

SK Lebbeke mag terugblikken op een meer dan prima verrichting tegen een eigenlijk wel tegenvallende leidersploeg. Op één enkele uitzondering na konden de thuisverdedigers topschutter Van Oost neutraliseren. Die ene onoplettendheid leverde wel een achterstand op.
 
Blauw-wit toonde zich van bij de aanvang helemaal niet onder de indruk van de leiders. Wel, integendeel. KSK speelde goed mee en kreeg de eerste echte doelkans van de middag. Vermeir speelde knap Van Schoor aan. De afwerking van de plaatselijke aanvaller kon beter, want hij mikte over. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg goed weg. Eerst kopte Van Oost na een corner niet zo ver naast. Daarna trok De Cooremeter voor; zijn voorzetschot ging niet zo ver naast. Seconden later verkeek Berckmoes zich op een nieuw voorzetschot van De Cooremeter dat via de paal opnieuw in het veld sprong. Dan was het de beurt aan Van Rie om een hoekschop opnieuw op de paal te verlengen. De eerste helft verliep verder gesloten. Van Baeveghem en Van Lokeren tekenden voor de voorbereiding en Van Schoor verlengde in één tijd over. Iets over het halfuur besloot Slootmakers te zwak op Deman. Net voor de pauze plaatste Vaal een vrije trap nipt naast.
 
De spektakelwaarde van de tweede helft lag stukken hoger. Onmiddellijk na de pauze ging de thuisdefensie in de fout bij een voorzet van Van Rie. Van Oost, totaal vergeten, liet de kans niet liggen. Lebbeke leek aanvankelijk van slag, wat De Cooremeter toeliet vanuit de tweede lijn naast te schieten. Aan het uur bediende Verschuere Van Oost, doch diens poging ging over. Coach Merckx verving dan de eerder ongelukkig acterende Van Schoor door Redolfi. Dat bleek een goede zet, want bij zijn eerste baltoets bediende hij Van Lokeren en die liet Deman geen schijn van een kans. Even later leek een Lebbeekse voorsprong in de maak. Van Damme en Redolfi tikten de bezoekende defensie uit, maar de loeier van Van Lokeren stierf op de deklat. KSK bleef doorgaan. Van Baeveghem bediende Van Lokeren, die voorlangs kopte en even later ging Van Baeveghem opnieuw via de flank door. Vermeir schoot wild over. De winninggoal kon gewoon niet uitblijven en die viel ook. Bij het ingaan van het slotkwartier trapte Van Damme een hoekschop en Rooms kopte binnen. De leiders trachtten alsnog de bakens te verzetten. Meer dan een doelschot van De Grande zat er niet in. In de slotfase had Van Lokeren een derde Lebbeekse goal aan de voeten.
 
SK Lebbeke: Berckmoes, Vertongen, Vermeerschen, De Grande, Van Baeveghem, Van Damme (87’ Moens), Rooms, Slootmakers, Vermeir, Van Lokeren (90’ Van der Bruggen), Van Schoor (59’ Redolfi)
 
Sparta Petegem: Deman, Vaal (70’ Desmet), De Maertelaere, Colpaert, Bolle, De Rho, De Cooremeter, Craeyeveld (59’ Heymans), Verschuere, Van Oost (83’ Coddens), Van Rie.
 
Doelpunten: 51’ Van Oost 0-1, 62’ Van Lokeren 1-1, 75’ Rooms 2-1