Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stadion Lebeke-Aalst
Lebeke-Aalst ook tegen Vrasene onderuit
Gentil Dossche

Vroeg in de tweede helft zag het er voor de bezoekers helemaal niet goed uit. Schaep had de doorgebroken De Gieter foutief afgestopt en werd terecht met rood bestraft. Uitblinker Van Elst en Van Roeyen leidden hun team alsnog naar een belangrijke uitzege. Voor SK Lebeke Aalst begint de toestand er geleidelijk aan dramatisch uit te zien.

De eerste kans kwam op het actief van de Waaslanders. De Ryck kwam in schietpositie maar geraakte niet voorbij Baert. Lebeke, zich bewust van het belang van de opdracht, vocht verbeten terug. De Gieter bediende Vye, doch diens poging sloeg via Schaep in corner. Mounir Chaaban trapte die in het pak en de terugspringende bal werd door Redouan Chaaban loepzuiver tegen de netten geprikt. Vrasene reageerde direct en De Breucker kopte een vrije trap van Van Elst binnen. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Vrasene had op technisch vlak duidelijk iets meer in huis. Lebeke Aalst toonde een tomeloze inzet en voetbalde goed uit. Halfweg de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong. Vye tekende voor de voorbereiding en Redouan Chaaban scoorde zijn tweede van de namiddag. Een obstructiefout binnen de strafschopzone brak de thuisploeg zuur op, want de indirecte vrijschop werd door prijsschutter Raaymakers hoog in doel geprikt. Iets over het halfuur kwam SK Lebeke Aalst goed weg. Van Elst zag een knappe collectieve aanval net niet door een doelpunt bekroond. Baert redde de meubels. Aan de overzijde mikte De Gieter een knap nummertje voorlangs. Met de rust in zicht kreeg de thuisploeg een heuse koude douche te verwerken. Yuruk bereikte Van Elst, die met een soort dropbal Baert te grazen nam.

Na de koffie trokken de Ninovieters op zoek naar de gelijkmaker. Zo vlamde Reybrouck op ploegmaat Vye. Na 53 minuten loodste Mounir Chaaban De Gieter door het hart van de bezoekende defensie. Schaep liep in de val en mocht opkrassen. Van op de stip liet Frederic Janssens de bordjes in evenwicht hangen. Onmiddellijk na deze omgezette penalty zag Van Elst een vrijschop voorlangs waaien en kopte Everaert op aangeven van Van Elst ook al voorlangs. Lebeke-Aalst rook evenwel zijn kans en zette door. Echte kansen leverde dat een tijdje niet op, maar SK zorgde wel voor een zekere druk en dus dreiging. Vrasene liet zich bij momenten op paniekerig defensief werk betrappen en had het geluk dat invallersdoelman Van Roeyen een meer dan voortreffelijke verrichting weggaf. Zo was er een schitterende thuisaanval, waarbij Redouan Chaaban Van Roeyen zag neutraliseren. Op aangeven van Mounir Chaaban werkte Van Roeyen een goede doelpoging van De Gieter in corner. Aan de overzijde kon De Breucker zich na een counter doorzetten, maar hij miste. Mounir Chaaban miste dan tot driemaal toe open kansen. Gaandeweg werden de acteurs moe. In de slotfase boekte Vrasene alsnog een zeer belangrijke, niet echt verdiende zege. Eerst plaatste Raaymakers over, doch met het matcheinde in zicht werkte Van Elst een inworp tegen de touwen. Zowel Redouan Chaaban als Raaymakers misten in de slotminuten nog wenkende kansen. De uitsluiting van Schaep bleek dus geen nadelige gevolgen te hebben voor de Waaslanders, want Van Roeyen toonde zich een meer dan betrouwbaar sluitstuk.

SK Lebeke Aalst: Baert, Guldemont, Batunakandja, Steurbaut, Janssens, Reybrouck, Vye (70' Nevejans), De Zutter, Mounir en Redouan Chaaban en De Gieter (81' De Deyn).

KFC Vrasene: Schaep, Maes (53' Van Roeyen), Yuruk, Penneman, Janssens, Van Elst, Raaymakers, Everaert, De Breucker (91' Neve), De Ryck en D'Eer (70' Verbeke)

Doelpunten: 6' Redouan Chaaban 1-0, 8' De Breucker 1-1, 22' Redouan Chaaban 2-1, 25' Raaymakers 2-2, 38' Van Elst 2-3, 53' Frederic Janssens 3-3, 87' Van Elst 3-4

Gele kaarten: Frederic Janssens (Lebeke), Reybrouck, Redouan Chaaban, De Ryck.
Rode kaart:Schaep (53' - rechtstreeks rood)