Lovendegem
Aalter Eendracht
Datum: 20/01/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Lovendegem en Aalter blijven in evenwicht
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem en Aalter blijven in evenwicht
Foto: © SC

In een winderig Lovendegem-stadion kregen twee ploegen een punt na een wedstrijd die pas in de tweede helft enig niveau vertoonde. Veel schieten beide ploegen er wel niet mee op.

De match begon met veel middenveldspel en de nodige foute passes over en weer. Veel kregen de karig opgekomen toeschouwers niet te zien. Na 23 minuten was er een dreigende scrimmage voor het Lovendegem-doel na een hoekschop. De thuisploeg dreigde voor het eerst één minuut later. Doelman Baudewyn moest plat na een actie van Camilleri. Ook Neirynck en nogmaals Camilleri namen de bezoekende goalie onder vuur. Aalter dreigde vooral op counter via Danneels die kort voor de rust de paal viseerde.
 
Het duurde tot de 52ste minuut vooraleer we wat te zien kregen. Roman kon uitbreken en zocht in het penaltygebied het been van Cannoot. Scheidsrechter Vertenten vond het niks en gaf Roman geel. De daaropvolgende vrije trap werd door Van Audenaerde diep gestuurd op Ponnet die verlengde tot bij Pascal Smessaert. Deze speelde té kort op Baudewyn en Baatout kon onderscheppen en in twee keer afwerken. Aalter poogde de bakens te verzetten. Een vrije trap werd door de thuisverdediging slecht weggewerkt en Danneels werd diep gestuurd. Doelman De Paepe was kansloos (65’). De kwaliteit van de match nam terug een duik. Voor Lovendegem haalde Camilleri na 82 minuten uit maar de gedevieerde bal viel net over de lat. Het was integendeel Aalter dat nog dicht bij de overwinning kwam. Een bal van Roman moest van de lijn worden gehaald. Taveirne zag een schot via de voet van een verdediger en de voet en de hand van De Paepe net over de lat gaan.
 
Voor Lovendegem wacht volgende week KWIK Eine.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Neirynck, Moerman (46’ Ponnet), VandenBussche, Baatout, Kalkan, Martens, Sucaet, Camilleri.
 
KVE Aalter: Baudewyn, De Poorter, Smessaert, Arnauw F. (80’ Vanden Broecke), Poppe, Careel, De Croock, Roman (85’ Vande Veire), Danneels (83’ Taveirne), Baert, Arnauw T.