Terjoden-Welle
Sp. Petegem
Datum: 27/01/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Sportpark Terjoden
Geen beslissing in Terjoden - Petegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Geen beslissing in Terjoden - Petegem
Foto: © SC

De topper van de 20ste speeldag kon op grote publieke belangstelling rekenen. Na een evenwichtige wedstrijd kregen beide ploegen wat ze verdienden.

In een heerlijke sfeer begon Terjoden-Welle schitterend. Yannick De Rouck zette Wouter Schouppe al na vier minuten alleen voor Patrick Deman. Schouppe tikte de bal netjes naast de doelman. Een droomstart voor Terjoden-Welle dat in het begin ook het betere van het spel had. Petegem beperkte zich tot fouten en beenharde duels. Gregory De Mol was het grootste slachtoffer maar hij kon verder spelen. Terjoden-Welle verdedigde heel sterk. Werner Martens werkte een voorzet van Kevin Bollé op spectaculaire manier weg. Halfweg de eerste helft loste Patrick Deman een hoge voorzet. De Rouck kon niet vol bij de bal. Aan de overkant haalde Bollé uit met een vrije trap die door Yves Bellon werd ontzet. De druk van Petegem nam toe en op een nieuwe vrije trap van Bollé moest Martens de bal in corner koppen. Het meeste gevaar van leider Petegem kwam van op stilstaande fases. Dieter Craeyeveld kwam dicht bij de gelijkmaker. Thierry De Jonge ranselde de bal uit zijn doelvlak.
 
Na de koffie ging Petegem door op het elan met een gevaarlijke trap van Kristof De Rho net over de dwarsligger. Aan de overkant zorgde vooral Yves Bellon voor gevaarlijke standjes. Twee keer mocht de verdediger een vrije trap nemen. De eerste bal raakte niet verder dan de Petegemse muur. Bij zijn tweede poging knalde Bellon op de paal. Tussendoor had de tot dan toe onzichtbare Van Oost met een kopbal doelman De Jonge opnieuw aangezet tot een wereldsave. Het was slechts uitstel voor de leider. Topschutter Rieno Van Oost scoorde uit de draai de verdiende gelijkmaker. Beide ploegen namen vrede met het gelijkspel. Toen de uitslag van Eeklo, verloren tegen Lebeke-Aalst, doordrong, kon het feest pas goed losbarsten. De periodetitel voor SKTW is binnen op voorwaarde dat het de laatste wedstrijd van het seizoen op verplaatsing bij Kruibeke één punt pakt of niet verliest met meer dan 3 doelpunten verschil.
 
SK Terjoden-Welle: Thierry De Jonge, Gerdi De Meester, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele (81’ Tom De Swaef), Wouter Schouppe, Gregory De Mol, Werner Martens, Yannick De Rouck, Kjell Dooremont. Res: Jens Spitael, Joeri De Baeremaeker, Geoffrey Poppe
 
Sparta Petegem: Patrick Deman, Dominiek Colpaert, Kevin Bollé, Kristof De Rho, Sebastiaan De Cooremeter, David Welvaert, Dieter Craeyeveld (77’ Jurgen Heymans), Olivier Verschuere, Rieno Van Oost, Jeffrey Van Rie, Stijn Desmet. Res: Kevin Bonte, Pieter Coddens
 
doelpunten: 4’ Wouter Schouppe (1-0); 72’ Rieno Van Oost (1-1)