FC Lebbeke
Vrasene
Datum: 17/02/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Rapide deelt de punten met Vrasene
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide deelt de punten met Vrasene
Foto: © SC

Na een weinig hoogstaand vertoon mochten beide ploegen elk één puntje meenemen. De thuisploeg kon misschien iets meer aanspraak maken op de overwinning, maar lat en paal beslisten anders.

Vrasene nam direct het initiatief en Kenny Raaymakers speelde Erwin Van Puyvelde vrij die de buitenkant van de paal trof (5’). Rapide reageerde en Lendert Putteman bracht Kevin Trienpont in stelling. Voor een leeg doel vlamde de linkerwing echter recht op de paal (8’). Dimitri Dhondt en Jonas Verhaegen hielden Kenny Raaymakers in de tang en dat scheelt direct een slok op een borrel. Slechts met een vrije trap kon de topspits zich tonen. Koen Mathys hield de plaatsbal niet zonder moeite uit zijn doelvlak (33’). Aan de overzijde legde Tim Vierbergen een voorzet van Kevin Trienpont af voor Jeff De Visscher. De Lebbeekse sterkhouder knalde net over de lat (35’). Broer Steff De Visscher strooide kwistig voorzetten in het rond maar de bezoekende verdediging hield goed stand.
 
Zelfde spelbeeld na de rust en Lendert Putteman liep zich mooi vrij. Zijn voorzet miste kracht en kon nog worden weggewerkt (54’). Toen Raaymakers de bal doorstak naar David Verbeke was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen (61’). Gerechtigheid geschiedde even later. Lendert Putteman werd gepakt in de 16 en het leder ging op de stip. Kevin Trienpont gaf David Van Steen geen verhaal (63’). Putteman zocht en vond Tim Vierbergen maar zijn afgeblokt schot ging over (66’). Aan de overzijde ging David Verbeke zijn kans. Bart Verhulst kon de knal nog uit de baan koppen (71’). Vierbergen mikte te hoog (76’) en een voorzet van Kevin Scheerlinckx strandde op de voorkant van de kruising (80’). Kort voor affluiten was Van Steen attent op een voorzetschot van Lendert Putteman.
 
Door dit nieuwe gelijkspel nadert Rapide tot op één puntje van Waarschoot en Ursel. Voor Vrasene blijft dit seizoen eerder een maat voor niets. Zaterdagavond ontvangen de Waaslanders JV Kruibeke. Zondag trekt Rapide Lebbeke naar Sint-Gillis-Waas.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Koen Baetens, Dimitri Dhondt (66’ Kevin Scheerlinckx), Jonas Verhaegen, Bart Verhulst, Steff De Visscher, Tim Vierbergen, Jeff De Visscher, Stefan Van Holsbeeck (74’ Rosenilton Torres), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Sven Mergan, Tomas Suls.
 
FC Vrasene: David Van Steen, Glenn Maes, Ramazan Yuruk, Andy Janssens, Tim Van Elst, Kenny Raaymakers, Erwin Van Puyvelde (74’ Bram Van Puymbroeck), Nick Everaert, Christof De Breucker, Nico De Ryck, David Verbeke (74’ Sven Van der Herten). Res: Christophe D’Eer, Michael Schaep
 
Doelpunten: 61’ Verbeke (0-1); 63’ Trienpont (1-1)
 
Gele kaarten: 50’ Everaert; 63’ Maes