Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Lovendegem geen partij voor Maldegem
Gentil Dossche

KSK Maldegem walste in de eerste helft over Lovendegem en had in de tweede helft niet veel moeite om de thuisploeg op afstand te houden. De gasten zien wel de eerste periodetitel naar Sint-Gillis-Waas gaan.

Al in de eerste minuut kon Sven De Rycke op De Paepe af, maar die keerde de bal. Aan de overzijde kopte Van Audenaerde een hoekschop over (3’). Lander De Zutter verlengde een vrije trap tot bij Bleyaert die in doel werkte maar buitenspel werd gesignaleerd (10’). Het bleek maar uitstel. Balverlies in het middenveld, Bleyaert zette 2 spelers in de wind, bediende De Rycke voor open doel en Lovendegem was op achtervolgen aangewezen (12’). De bezoekers drukten door, met slechts twee passes werd De Rycke opnieuw voor open doel gebracht en De Paepe mocht vissen. De thuisploeg kwam deze opdoffer niet te boven. Enkele minuten later volgde dan de doodssteek. De Rycke werd opnieuw diep gestuurd en zijn zuivere hattrick stond op het bord. De bezoekers namen nu wat gas terug maar Lovendegem vond geen echte tegenzet. Meer nog, kort voor de pauze zette De Zutter druk op de thuisverdediging, veroverde de bal en lobde van aan de 16 over De Paepe in doel.

Lovendegem begon aan de tweede helft met een andere veldbezetting. Van Audenaerde schoof naar voor en Plaetevoet maakte zijn rentree. Het leek te renderen want na enkele minuten werd Martens diepgestuurd en van aan de achterlijn kon hij Lootens bedienen die de eerredder aantekende. Het zou het begin zijn van een halfuurtje Lovendegemse druk dat echter weinig kansen opleverde. Maldegem loerde op de counter maar raakte maar weinig in de buurt van De Paepe.

Lovendegem blijft hiermee in de onderste regionen van het klassement hangen en trekt volgende week naar Kruibeke.

KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, Degrande, Vandenbussche (32’ Lootens), De Zutter Joachim, Bouchaala, Canoot, Martens, Hennebert, Van De Sompel (46’ Plaetevoet), Sucaet.

KSK Maldegem: Polen, Bleyaert (63’ Bocuk), De Rycke, Inghelbrecht, Van Moorhem (87’ Wille), Speeckaert, Cools, De Smet, De Zutter Lander (83’ Van Hulle), Calsyn, Volckaert.

Doelpunten: 12’, 16’, 20’ De Rycke 0-1, 0-2, 0-3; 42’ De Zutter L. 0-4; 50’ Lootens 1-4.

Geel: Van Moorhem, De Smet (M), Sucaet en Martens (L).