Lebbeke KSK
Kemzeke
Datum: 04/01/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadion SK Lebbeke
Kemzeke wint inhaalmatch bij SK Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kemzeke wint inhaalmatch bij SK Lebbeke
Foto: © SC

De Lebbeekse hoop om tegen Kemzeke minstens één punt thuis te houden duurde maar een kwartiertje. Al te gemakkelijk werd de thuisploeg nog voor de rust voor een voldongen feit geplaatst.

De eerste wapenfeiten kwamen op rekening van SK Lebbeke. Kevin Vertongen had een zwaar schot in huis (3’). Toen Bart Evens zich mooi vrij kapte was de deklat even een dwarsligger. Jens Haelterman kopte de rebound perfect binnen (15’). Kemzeke reageerde via Najim Amesian die teveel vrijheid kreeg op de flank. Bij een eerste voorzet treuzelde Willem Buedts te lang en Stijn Van Driessche kon opruimen (19’). Vijf minuten later bediende Amesian de vrijstaande Buedts maar die knalde naast. Derde keer goede keer dacht Amesian en nu knalde Willem Buedts de voorzet heerlijk in de winkelhaak (28’). Blijkbaar hadden ze het bij Lebbeke toch nog niet goed begrepen. Van tegen de achterlijn zocht en vond Amesian het hoofd van Willem Buedts. Tussen 2 verdedigers en de aarzelende Gilles Berckmoes kopte hij zijn 10de seizoenstreffer binnen (40’).
 
Onmiddellijk na de rust stuurde Dimitri Dhondt kapitein Danny De Wilde diep maar die kon net niet profiteren van een aarzeling bij de thuisploeg. Met een schot in de draai nam Najim Amesian de thuisportier op de korrel (53’). Aan de overzijde mocht David Vleeschouwer zich tonen op vrije trappen van Kristof Vermeir (57’). Een knal in één tijd van Bart Evens vloog nipt naast (63’). Buedts verscheen alleen voor Berckmoes maar die ging goed plat (76’). Opnieuw werd het scorend onvermogen van de thuisploeg blootgelegd en konden de bezoekers rustig uitspelen.
 
KSK Lebbeke: Gilles Berckmoes, Kris Van Beveren, Steven Blommaert, Stephan Van Laere, Jens Haelterman, Bart Evens, Kristof Vermeir (70’ Mohammed Bousba), Siebe Van Damme, Mathias Van der Bruggen (59’ Christophe Van den Abeele), Kevin Vertongen, Stijn Van Driessche
 
Klauwaerts Kemzeke: David Vleeschouwer, Steven De Wit, Davy Peirsman, Nourredine Ben Omar, Jeffrey Saman, Najim Amesian (85’ Sven Van Lierop), Willem Buedts, Danny De Wilde (89’ Filip Joos), Kevin Stoop, Andy Janssens, Dimitri Dhondt
 
Doelpunten: 15’ Haelterman 1-0; 28’ & 40’ Buedts 1-1 en 1-2