St.-Gillis-Waas
Meetjesland
Datum: 14/12/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Sint-Gillis-Waas zet Eeklo opzij
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sint-Gillis-Waas zet Eeklo opzij
Foto: © SC

Met een thuiszege tegen opponent Eeklo is St-Gillis-Waas de grote winnaar van de week geworden. Sporting neemt de leiding over van Jong Lede.

De Waaslanders namen meteen de wedstrijd in handen en hielden constant het overwicht. Toch was het lang wachten op een eerste echte kans. Even voor het halfuur dwong Van Osselaer doelman Van Avermaet tot een karpersprong. Een eerste tegenaanval had wel resultaat. Longueville bediende De Croock en Renier was kansloos.
 
Zelfde spelbeeld na de rust en Eeklo met de rug tegen de muur. Van Avermaet kon Van Osselaer afstoppen en de rebound werd weggeveegd. Een kopbal van De Maeyer werd van de lijn gehaald en Baert kopte op de dwarsligger. De thuisploeg kende nog meer pech toen De Maeyer in de weg stond op een quasi zeker doelpunt van De Vos. Toen Verstraeten kon terugleggen op De Koning stonden de bordjes in evenwicht. Pogingen van Baert en Van Rumst leverden geen resultaat op. Kort voor affluiten kopte De Koning een vrije trap van De Vos in de voeten van Massoels en mocht het thuispubliek juichen.
 
St-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Van Rumst (80’ De Bruycker), Massoels, Baetens, Stoclet, De Maeyer, De Vos, Verstraeten, Baert (76’ De Ly), Van Osselaer (91’ Varewijck).
 
FC Eeklo: Van Avermaet, Van Boven, Bulens, Hebberecht, Engels, De Croock (69’ Van de Velde), Minnaert, Reybrouck, De Cock, De Palmenaer, Longueville (63’ Van Hamme).
 
Doelpunten: 33’ De Croock 0-1; 56’ De Koning 1-1; 86’ Massoels 2-1.
 
Gele kaarten: De Maeyer, Engels, Minnaert, Verstraeten.