Jong Lede
Kruibeke J.Vl.
Datum: 21/12/2008 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Kruibeke lost Jong Lede van geen vin
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke lost Jong Lede van geen vin
Foto: © SC

Had de thuisploeg aanvankelijk enig overwicht dan nam Kruibeke in de tweede helft het meeste initiatief. Pas tegen het einde kon Jong Vlaanderen de topper volledig tot zijn recht brengen.

Jong Lede trok onmiddellijk richting bezoekend doel maar echte scoringskansen kwamen daar niet uit. Toen Kevin Trienpont zich vrijspeelde centerde hij perfect op het hoofd van Steven Brantegem (21’). Kruibeke reageerde en Davy Van Moortel devieerde een doorgekopte vrijschop voorlangs (26’). Aan de overzijde kreeg Peter Van Caelenberg een voorzet niet onder controle (28’). Mario Verbraeken nam Peter Heiremans zwaar op de korrel en die verkeek zich bijna (32’). Kort voor de pauze moest Jurgen De Maayer goed plat op een loeier van Kevin De Coen.
 
Kruibeke kwam het best uit de kleedkamers en Heiremans moest zich reppen op een knal van Olivier De Vlieger (50’). Joel Polfliet dwong De Maayer tot een knappe parade van op zo’n 25 meter (54’). Ook Jan Govaert nam de bezoekende goalie op de korrel (58’). Op het uur kopte De Vlieger een voorzet van Ladi Kuye naast. Op een verre inworp vlamde De Vlieger op de paal (64’). De thuisportier moest zich tonen op schoten van Glenn Verhulst (66’) en Johan Segers (69’). Aan de overzijde kon Brantegem net niet bij een strakke voorzet van Lino Uyttenhove (69’). Lede voelde het gevaar maar moest toch achteruit. Michiel Noeninckx knalde eerst naast en nadien in de handen van Heiremans (83’). Toen Kuye een vrije trap mocht nemen vond hij Tom De Wolf aan de tweede paal en nu ging de bal er wel in (86’). In blessuretijd nam Jonas Droessaert doelman De Maayer op de korrel maar de stand wijzigde niet meer.
 
Door dit gelijkspel blijven de nummers twee en drie netjes op hun plaats in de rangschikking. Voor beide ploegen komt de volgende opdracht er pas op 11 januari 2009. Kruibeke is dan gastheer voor Kemzeke dat op 4 januari eerst nog naar SK Lebbeke trekt. Jong Lede van zijn kant gaat op bezoek bij leider Sint-Gillis-Waas. Of deze ondertussen de voorsprong van 2 punten heeft kunnen uitbouwen zien we ook op 4 januari, want dan volgt de inhaalwedstrijd tegen Voorde.
 
Jong Lede: Peter Heiremans, Peter Heyndrickx, Gregory Degrauwe, Jonas Droessaert, Kenneth De Saedelaere, Kevin Trienpont, Steven Brantegem, Kevin De Coen (49’ Lino Uyttenhove), Jan Govaert, Joel Polfliet, Pieter Van Caelenberg (63’ Nico Heuvinck). Res: Stein VandenAbbeele, Nico De Thaey
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken, Didier Lenjou (80’ Kevin Thuy), Davy Van Moortel, Michiel Noeninckx, Tim Vierbergen (63’ Glenn Verhulst), Ladi Kuye, Pieter Van de Manacker, Olivier De Vlieger, Johan Segers (88’  Bjorn Mallentjer), Tom De Wolf. Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 21’ Brantegem 1-0; 86’ De Wolf 1-1
 
Gele kaarten: 14’ Verbraeken; 71’ Polfliet; 81’ Noeninckx; 86’ Uyttenhove