Lovendegem
Meetjesland
Datum: 01/02/2009 18:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 18
Lovendegem pakt broodnodige zege tegen Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem pakt broodnodige zege tegen Eeklo
Foto: © SC

In een wedstrijd die meer had van ‘blij dat ik glij’ dan van een voetbalmatch haalt Lovendegem 3 punten tegen Eeklo, dat hiermee wel heel dicht bij een crisis komt.

Op het beenharde en zeer gladde veld probeerden beide ploegen er het beste van te maken. Martens dreigde op hoekschop maar kon Van Avermaet niet ontwrichten. Aan de overzijde moest de thuisverdediging een bal voor de lijn weren vooraleer Engels gevaarlijk kon worden. Het was vooral Eeklo dat poogde aan te vallen.  Bulens knalde nipt over en De Paepe was attent op een uithaal van De Palmenaer. Een verre knal van Minnaert ging over. Lovendegem kon enkel dreigen met een schot van Hennebert.
 
Onmiddellijk na de rust werd Engels diep gestuurd maar hij besloot nipt naast. Van Avermaet ging plat op een gevaarlijk stuiterende bal van Lootens. Cruciale fase halfweg de tweede helft. Bouchaala onderschepte een terugspeelbal en Van Avermaet ging in de fout. Rood voor Van Avermaet en de bal op de stip. Van de Velde moest plaats ruimen voor Moenaert. Van Audenaerde kende geen genade. Eeklo ging op zoek naar de gelijkmaker maar botste op de thuisdefensie. Echte kansen kwamen er niet uit voort, een paar onzuivere schoten niet te na gesproken.
 
Lovendegem trekt volgende week naar Kemzeke.
 
KSK Lovendegem : De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala (92’ Ramaekers), Lootens, Martens, Hennebert, Sucaet.
 
KFC Eeklo: Van Avermaet, De Decker, Van Boven, Gueye (77’ De Cock), Bulens, Hebberecht, Den Hamer, Engels, Minnaert, Van de Velde (70’ Moenaert), De Palmenaer.
 
Doelpunt: 71’ Van Audenaerde 1-0
 
Geel: Van Audenaerde, Bouchaala en Van Boven
 
Rood: Van Avermaet