Lovendegem
Jong Lede
Datum: 25/01/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Lovendegem kan Lede niet afstoppen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem kan Lede niet afstoppen
Foto: © SC

Een meer dan verdienstelijk Lovendegem miste teveel spelers om Jong Lede de punten af te snoepen. Toen de voorsprong van de thuisploeg was weggewerkt waren alle pijlen verschoten.

Na een korte studieronde mocht De Zutter aan de tweede paal vrij opduiken maar bleek te verrast te zijn met zoveel ruimte. Lede koos voor de counter en vooral Vandenbussche leek last te hebben van de snelle spitsen. Net voorbij het kwartier werd Lootens op links weggestuurd. De bal kwam bij Martens en die zag zijn voorzetschot door De Zutter in doel gedevieerd. Lede had geen pasklaar antwoord maar werd een handje toegestoken toen Van Audenaerde gekwetst uitviel. Al snel daarop werd een voorzet onvoldoende verwerkt en de alerte De Coen trapte de gelijkmaker binnen. Lede dreef het tempo op en de vrijstaande De Saedelaere trapte de bezoekers op voorsprong. Lovendegem zocht naar zijn organisatie en was blij de kleedkamer te kunnen ingaan zonder verdere ravage.
 
Het was even wachten in de tweede helft op de eerste dreiging. Bouchaala trapte een kans wild naast. Aan de overzijde dreigde Brantegem met een kopal na hoekschop. De Zutter miste de goede richting. Heiremans moest plat op een knal van Vandenbussche. De Wispelaere was attent op schoten van Trienpont en Govaert. Lovendegem poogde met snel voetbal Lede onder druk te zetten. Lootens en Sarpong konden halve kansen niet afwerken. Martens dwong Heiremans tot een parade. Van Caelenberg kreeg de kans om de wedstrijd op slot te doen maar besloot naast. Vandenbussche deed dit na en De Grande stuitte op Heiremans. Aan de overzijde kopte Brantegem een vrije kans naast.
 
Lovendegem ontvangt volgende zondag om 18.30 KFC Eeklo.
 
KSK Lovendegem: De Wispelaere, Van Audenaerde (21’ Kalkan, 71’ Sarpong), Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala, Lootens, Ramaekers (29’ De Witte), Martens, Hennebert, Sucaet.
 
KVC Jong Lede: Heiremans, Heuvinck, Heyndrickx, Degrauwe, De Saedelaere (92’ Souffriau), Trienpont (66’ Droessaert), Uyttenhove (82’ Van Caelenberg), Brantegem, De Coen, Govaert, Polfliet.
 
Doelpunten: 17’ De Zutter 1-0; 23’ De Coen 1-1; 32’ De Saedelaere 1-2
 
Geel: Ramaekers, Polfliet