Voorde SV
Kemzeke
Datum: 15/02/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Frans Groeninckstadion
Voorde grijpt zijn kans tegen Kemzeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde grijpt zijn kans tegen Kemzeke
Foto: © SC

Om uit de gevarenzone te klimmen mocht Voorde liefst geen punten meer prijsgeven in de thuisduels. Bezoeker Kemzeke was gewaarschuwd en zette de gastheren al snel op achterstand. Nog voor de rust was het tij gekeerd.

In een spannende eerste helft gingen beide ploegen hun kans en de bezoekers hadden direct succes. Na amper enkele minuten kopte Willem Buedts zijn 12de tegen de netten. Even later kon De Jonge een nieuwe kopbal van Buedts onschadelijk maken. Aan de overzijde moest Vleeschouwer zich tonen op pogingen van Asselman en Van Herreweghe. De thuisploeg slaakte een zucht van verlichting nadat Amesian en Van Lierde vergaten de voorsprong uit te diepen. Voorde reageerde en Delbecque vlamde de gelijkmaker in de kruising. De Jonge lag in de weg op een schot van Amesian en Buedts viseerde de paal. Net voor de pauze was De Durpel er als de kippen bij om een vrije trap van Asselman in doel te verlengen.
 
Blijkbaar had de rust voor lemen voeten gezorgd want de machines vielen stil. Geen enkel schot viel nog tussen de palen. Kemzeke wou wel maar kon niet en Voorde verdedigde met hand en tand de verworven voorsprong. De toeschouwers bleven op hun honger zitten al mocht dat voor het thuispubliek worst wezen.
 
Omdat ook Lovendegem zijn thuiswedstrijd won springen beiden nu over Kwik Eine en komt Aalter heel dicht in het vizier.
 
SV Voorde: De Jonge, Van Damme, Van Hecke, Delbecque, Leirens, Evrard, Van Herreweghe, Stevens, Asselman (90’ Van Der Beck), De Durpel (85’ Verspeten), Borremans.
Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, De Wit, Peirsman, Saman, Silverans, Amesian, Buedts, De Wilde, Van Lierde (72’ Blommaert), Janssens.
 
Doelpunten: 3’ Buedts 0-1; 32’ Delbecque 1-1; 44’ De Durpel 2-1.
 
Gele kaarten: Evrard, Stevens, Buedts, Stoop.