St.-Gillis-Waas
Lovendegem
Datum: 29/03/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Sint-Gillis-Waas op een zucht van de titel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sint-Gillis-Waas op een zucht van de titel
Foto: © SC

Twee ploegen die meer hoopten van dit weekeinde lieten een aangename pot voetbal zien. Een goed georganiseerde Lovendegem maakte het de leider knap lastig maar plooide uiteindelijk onder de druk.

Al na 5 minuten moest De Baets de bal wegkoppen voor een instormende Baert na een voorzet van De Ly. Nadien volgde een kwartiertje afwachtend voetbal. Vandenbussche kon een slechte uittrap van Renier onderscheppen en probeerde de goalie te lobben maar de bal ging net naast. Aan de overzijde kopte De Ly een voorzet van de bedrijvige De Vos aan de tweede paal net naast. Diezelfde De Vos bediende een minuutje later Baert maar die besloot in de handen van De Paepe. Lovendegem sloeg terug met een vrije trap van op 30 meter van Vandenbussche die Renier uit doel moest boksen. De thuisploeg bleef echter drukken. Net over het halfuur kopte De Koning een hoekschop van De Vos net naast. Een afgeweken bal van De Ly viel in de handen van De Paepe. Een vrije trap van De Vos zoefde net naast het doel. De mooiste kans was voor de bezoekers. Martens ging aan de haal maar katapulteerde de bal op de dwarsligger. Op slag van rust moest Plaetevoet ook nog tussenkomen bij Verstraeten na doorkoppen door Baert.
 
De thuisploeg begon vol vuur aan de tweede helft. Van Osselaer knalde net naast de paal. De Paepe was attent op een dreigende vrije trap van De Vos. Iets later hinderden Baert en Van Osselaer elkaar en weg was de kans. De bezoekende goalie had een voetreflex nodig op een schot van De Ly. En een minuutje later moest diezelfde De Paepe een kopbal van De Vos van onder de lat halen. De daaropvolgende hoekschop dreigde binnen te draaien maar De Paepe was attent. De druk nam wat af en Lovendegem dreigde met een kopbal van Van De Sompel die over ging. De ingevallen Sarpong kreeg de beste kans. Aangespeeld door Bouchaala met de rug naar doel, liftte hij de bal over de verdediging en knalde dan rakelings naast. Met nog een kwartier op de teller viel dan het verdict. Een voorzet van De Vos werd doorgekopt naar de tweede paal waar Baert in doel verlengde. Het bleek de laatste kans te zijn voor de thuisploeg. Lovendegem slaagde er niet meer in om echt te dreigen en ging dus ondanks een sterk verzet ten onder. Het wordt krap voor geel-blauw, zeker nu zwart beest Vrasene zaterdag klant aan huis is. St-Gillis heeft zondag aan een gelijkspel bij Voorde voldoende om de titel te grijpen.
 
Sp. Sint-Gillis-Waas: Renier, De Koning, Baetens, De Maeyer, De Vos, Verstraeten, De Ly (87’ Pauwels), De Bruycker, De Cock, Baert, Van Osselaer.
 
Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, De Baets (29’ Canoot), Degrande, Vandenbussche, Bouchaala, Desmet (60’ Sarpong), Ramaekers, Martens, Hennebert, Van de Sompel.
 
Doelpunt: 77’ Baert 1-0
 
Geel: Baetens, De Bruycker, Sarpong, Plaetevoet