Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Lede pakt eindrondeticket tegen Terjoden
Gentil Dossche

Na een eerder zwakke eerste helft herpakte Jong Lede zich volledig. Toen de thuisploeg een dubbele voorsprong bereikte gooide Terjoden-Welle de handdoek.

Jong Lede haalt in zijn tweede seizoen in eerste provinciale meteen de eindronde. Tegen Terjoden-Welle begon Lede nochtans zwak aan de wedstrijd. Na enkele minuten spelen pakte Heiremans een kopbal van Van Der Stock. Op het kwartier kon De Mol zich doorzetten maar de bal belandde op de lat. Lede kon enkel dreigen via een kopbal van Brantegem die geen probleem opleverde voor doelman De Backer. Net voor het halfuur werd De Smaele foutief afgestopt. Bellon krulde de vrije trap enig mooi binnen. Even later kon De Smaele zich doorzetten, maar Heiremans reageerde attent. Kort voor het rustsignaal kwam de gelijkmaker letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Polfliet maakte gelijk met een prachtig afstandsschot.

Meteen na de rust zette Joel Polfliet de thuisploeg op voorsprong na een dubieuze vrije trap. Op het uur zorgde spelmaker Kevin De Coen voor zekerheid bij Jong Lede. Terjoden-Welle gaf zich gewonnen en leek zich al te concentreren op de eerste wedstrijd van de eindronde. Invaller Joachim Verdonck zette twintig minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Volgende zondag start de eindronde in eerste provinciale. Terjoden-Welle ontvangt om 16u Evergem op het veld van FC Dender.

KVC Jong Lede: Peter Heiremans, Nico Heuvinck, Peter Heyndrickx, Gregory De Grauwe, Davy D’hondt, Kenneth De Saedelaere, Lino Uyttenhove (84’ Kenneth Bovendaerde), Steven Brantegem (79’ Pieter Van Caelenberg), Nico De Thaey, Kevin De Coen (68’ Joachim Verdonck), Joel Polfliet. Res: Stein Van Den Abbeele

SK Terjoden-Welle: Glenn De Backer, Gerdi De Meester (66’ David De Neys), Glenn Van Den Branden, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Wouter Schouppe (74’ Niels Moock), Gregory De Mol, Tom De Swaef, Werner Martens (79’ Frederik De Winne). Res: Jeroen Van Cauter

Doelpunten: 29’ Bellon 0-1; 45’ en 47’ Polfliet 1-1 en 2-1; 61’ De Coen 3-1; 72’ Verdonck 4-1

Geel: 28’ Polfliet