Evergem-Center
Terjoden-Welle
Datum: 10/05/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Evergem Lindeken
Ook Evergem naar eindronde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ook Evergem naar eindronde
Foto: © SC

Ondanks een knappe prestatie heeft Terjoden-Welle de scheve situatie van vorige week niet kunnen rechtzetten en dus kwam er een einde aan alweer een prachtig seizoen. Evergem Center mag zich opmaken voor de dubbele confrontatie met Vrasene.

Terjoden-Welle begon zeer scherp aan de wedstrijd, zette hoog druk en had gedurende de volledige wedstrijd veldoverwicht. De eerste dreiging kwam er via Tom De Smaele, maar zijn voorzet werd in corner gewerkt. Even later kopte Jeroen De Backer voorlangs. Een verre inworp van Bellon zorgde voor paniek bij de gastheren. Pas op het kwartier noteerden we de eerste en enige kans van Evergem. De achterwaartse kopbal van Erkoc werd knap gered door Glenn De Backer. Werner Martens kopte een inworp van Bellon op de onderkant van de lat. Een schot van Nico Van Den Stock werd van de lijn geveegd.

Ook na de rust bleef Terjoden-Welle het hoge woord voeren. Jelle De Roeck en Tom De Swaef probeerden Glenn Baert met afstandsschoten te verschalken. Evergem kon slechts sporadisch dreigen op de counter. Zo kwam Boucheta alleen voor Glenn De Backer maar miste de goede richting. Met nog een klein kwartier op de teller werden de bezoekende inspanningen eindelijk beloond. Tom De Smaele bracht met een overhoeks schot Terjoden-Welle verdiend op voorsprong. De vreugde was echter van korte duur. Amper een minuut later stonden de bordjes in evenwicht. Paerewijck kon aan de tweede paal ongehinderd binnentrappen.

In de slotfase voerden de bezoekers de druk nog op, maar scoren zat er niet meer in.

KFC Evergem Center: Glenn Baert, Pieter Van Hyfte, Michael Baeten, Koen Van den Berghe (73’ Preben De Leeuw), Jonathan Koudjou (63’ Hakim Boucheta), Sander Renson, Jonathan Paerewijck (86’ Johan Van Rumst), Mustafa Erkoc, Nick Verdegem, Monday Omo, Cedric Schatteman.

SK Terjoden-Welle: Glenn De Backer, Glenn Van Den Branden, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Jelle De Roeck, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Gregory De Mol, Tom De Swaef, Werner Martens, Yannick De Rouck

Doelpunten: 78’ De Smaele 0-1; 79’ Paerewijck 1-1

Geel: 60’ Van den Berghe; 63’ Schatteman; 71’ Van Den Branden

Oost-Vlaanderen (1)

 Speeldag 31