Terjoden-Welle
Lovendegem
Datum: 26/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden pakt eerste thuiszege tegen Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden pakt eerste thuiszege tegen Lovendegem
Foto: © SC

Een zwak Lovendegem ging logisch de boot in bij Terjoden-Welle. De thuisploeg ging heel wat efficiënter om met de kansen en hield zodoende voor het eerst de punten in eigen rangen.

De bezoekers zorgden voor de eerste dreiging met een vrije trap van Wesley Van Audenaerde. Gregory De Mol vond Peter De Paepe op zijn weg. Terjoden-Welle nam het heft in handen en Bellon strandde op Van Audenaerde. Van den Branden zonderde De Rouck af en De Paepe had het nakijken. Nico Van der Stock zag een kopbal door de bezoekende portier gepareerd. Kort voor de rust kreeg Vandenbussche een mooie kans op de gelijkmaker maar besloot ver naast. De Paepe stond een paar keer in de weg voor De Smaele en De Mol.
 
De tweede helft was amper op gang gefloten of De Smaele verlengde een verre aftrap in doel. Enkele minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld. De Rouck besloot een collectieve actie met zijn 2de van de dag. Lovendegem wou wel maar kon niet. Van De Sompel en De Zutter konden halve kansen niet afwerken. In de slotfase knalde Ahorukomeye op De Paepe, terwijl Van Audenaerde en Hennebert een voorzet van Lootens niet konden verzilveren.
 
Lovendegem krijgt volgende week een ‘topper’. Ondanks de zware nederlaag tegen Vrasene speelt Maldegem volgende zondag voor de periodetitel in Lovendegem.
 
S.K. Terjoden-Welle: De Jonge, De Meester (74’ Ahorukomeye), Van Den Branden, Bellon, De Backer, Van Der Stock, De Smaele, De Mol (68’ Schouppe), Martens (63’ De Swaef), De Rouck, Dooremont.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, Degrande, Vandenbussche, De Zutter, Bouchaala (82’ De Witte), Canoot (58’ Lootens), Martens, Hennebert, Van De Sompel, Sucaet.
 
Doelpunten: 20’ De Rouck 1-0; 46’ De Smaele 2-0; 50’ De Rouck 3-0