Ninove
Kruibeke J.Vl.
Datum: 23/01/2010 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: De Kloppers
Ninove bevestigt tegen Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ninove bevestigt tegen Kruibeke
Foto: © SC

Was de eerste helft nog gelijkopgaand, in de tweede periode wettigde Ninove al vrij snel de zege. Kruibeke vergat af te werken en ziet de kans op de 2de periodetitel nu zwaar gehypothekeerd.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. Christophe Callebaut kon nog met de vingertoppen een vlam van Mario Verbraeken uit zijn doelvlak halen (3’). Ninove reageerde en toen Michael Torrekens de vrijgelopen Steve De Cooman bereikte mocht de thuisploeg juichen. Kruibeke trok direct in de aanval maar Johan Segers vlamde te hoog (13’). Serge Beerens kreeg de kans om de score op te drijven maar mikte onbegrijpelijk naast (18’). Callebaut ging goed plat op een schot van Ward Vertonghen (25’). Even later verlengde Ladi Kuyé een voorzet langs de verkeerde kant van het doel. Jurgen De Maayer had een karpersprong nodig op een ver voorzetschot van Dieter Noël-Dero (29’). Aan de overzijde vlamde Pieter Van de Manacker een weggetikte bal onbesuisd naast (30’). Didier Lenjou kon nog net opruimen voor de aanstormende Kevin Sonck (32’).

De koffie was amper verteerd of Torrekens ging aan de haal. Zijn voorzet viel perfect voor de voet van David Nechelput en die zette de netten bol. Jong Vlaanderen liet niet begaan. Callebaut had een knappe reflex in huis op een schot van Segers tussen een bos benen (49’). Kevin Perremans kon nog net een voorzet van Michiel Noeninckx van de lijn vegen (53’). De wedstrijd verwaterde letterlijk en figuurlijk, al versierden beide ploegen nog een paar halve kansen. Met nog een paar minuten op de klok probeerde Michael Torrekens het van op afstand. Zijn knal schroeide de haren van Lenjou en de eindstand stond op het bord.

Ninove: Callebaut, Perremans, Boeykens, Deraeve, Sonck (83’ Timmermans), Beerens (77’ Dhaenens), De Cooman (77’ Van Belle), Nechelput, Torrekens, Noël-Dero, Goubert

Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Verstraeten (60’ Vierbergen), Kuyé, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, De Wolf, Segers, Pieters

Doelpunten: 7’ De Cooman 1-0; 47’ Nechelput 2-0; 88’ Torrekens 3-0

Kaarten: Geel: De Cooman, De Wolf, Lenjou. Rood: 82’ Verbraeken (2x geel)