Kruibeke J.Vl.
Ninove
Datum: 28/11/2010 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 14
Kruibeke stuurt Ninove met lege handen terug
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke stuurt Ninove met lege handen terug
Foto: © SC

Was de eerste helft nog enigszins gelijkopgaand, in de tweede periode maakte Kruibeke brandhout van de bezoekende verdediging. Ninove had geen weerwoord en onderging de wet van de sterkste.

Van bij de start kon het publiek genieten van een goede match die snel heen en weer ging. Jong Vlaanderen zorgde voor de eerste prik toen Mario Verbraeken kon doorsteken naar Ward Vertonghen en die zette de netten bol. Ninove reageerde via Gregory Deraeve maar die poeierde de bal op de paal (11’). Jurgen De Maayer moest plat op een voorzetschot van Kurt Van Vaerenbergh en Nick Pieters verlengde een voorzet van Steven Vangeneugden over.  Christophe Callebaut ging goed plat op een schot van Pieter Van de Manacker. Ninove klom op gelijke hoogte toen Anthony Verdoodt de paal deed trillen en David Nechelput de rebound binnentikte. Even later lag De Maayer in de weg bij een vlam van Ruben Van Belle. Op slag van rust loodste Steven Verstraeten Vertonghen door de buitenspelval en Callebaut was er aan voor de moeite.

Ninove zocht de gelijkmaker na de rust maar Michael Torrekens kon De Maayer niet verschalken. Kruibeke reageerde onmiddellijk via Vertonghen die lateraal Johan Segers bereikte. Een droge knal met de rechter en het thuispubliek aan het feest. Ninove was nu helemaal van slag en Pieters verlengde een voorzet van Michiel Noeninckx op de kruising (49’). Segers kopte een voorzet op Callebaut en Nechelput mikte naast de verste paal. Vangeneugden dwong Callebaut tot een knappe parade. Enigszins onverwacht kreeg Ninove toch de aansluitingstreffer. Opnieuw was het Nechelput die Ninove dichterbij bracht. Kruibeke was niet aangeslagen en drukte de bezoekers met de rug tegen de muur. Eerst geraakte Pieters niet voorbij de bezoekende goalie en even later knalde hij op Callebaut. Segers vlamde een aflegger van Van de Manacker onbesuisd over. Pieters knalde via de paal en de hand van Callebaut nipt naast en Van de Manacker verlengde een voorzet op de dwarsligger. Toen Pieters terug door ging legde hij af voor Vertonghen en die knalde zijn hattrick tegen de netten. In blessuretijd stond Callebaut nog eens in de weg bij een knal van Pieters.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken (76’ Haxhiaj), Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Vangeneugden (89’ El Mokhtari), Vertonghen (90’ Nielandt), Van de Manacker, Penneman, Segers, Pieters.

Ninove: Callebaut, Boeykens, Van Belle, Verdoodt (29’ Torrekens), Deraeve, Van Vaerenbergh, Beerens, Nechelput, Lievens, Noël-Dero (79’ De Spiegeleer), Goubert (55’ De Cooman)

Doelpunten:6’ Vertonghen 1-0; 25’ Nechelput 1-1; 43’ Vertonghen 2-1; 48’ Segers 3-1; 70’ Verstraeten (o.g.) 3-2; 85’ Vertonghen 4-2

Kaarten: Geel: Goubert en Van Moortel. Rood: 84’ Penneman (2xgeel)