Kemzeke
Destelbergen
Datum: 09/04/2011 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Verlossende zege voor Kemzeke tegen Destelbergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Verlossende zege voor Kemzeke tegen Destelbergen
Foto: © SC

Nog voor het einde van de eerste helft leek het bezoekende lot bezegeld maar Destelbergen kwam terug. Kemzeke kon op het einde toch nog de punten thuishouden en ziet het behoud dichterbij komen.

Van bij de aanvang zorgden de Klauwaerts voor een verschroeiend tempo en Brecht Verwimp moest snel tussenbeide komen. Destelbergen reageerde onmiddellijk maar een afwijkende knal van Jochen De Palmenaer ging net naast. Kemzeke nam terug over en toen Kevin Trienpont kon voorzetten aan Michael Matthynssens mocht het thuispubliek juichen. De bezoekers van slag en bijna op de knieën toen Hannes Ruymbeke centimeters naast mikte. Destelbergen schoot wakker maar Stefaan Staelens vergat een mistasten bij Kemzeke af te straffen. Kort na het halfuur verdubbelde een actieve Kevin Trienpont de voorsprong en de thuisploeg op rozen … dachten ze.

De tweede helft was amper op gang gefloten of Geert Van Hecke vlamde de aansluitingstreffer tegen de netten. Destelbergen ging door op zijn elan en de thuisploeg moest achteruit. Aan het uur kopte Steven Neirynck een open kans nog naast. Aan de overzijde moest Verwimp zich tonen bij een uithaal van Jyrki Franssens. Steven Feys en Yassine Mousselli kopten te hoog en een vlam van Lauren Decuypere schuurde de lat. Jeremy Henderick bereikte Neirynck en de bordjes hingen gelijk. Ei zo na klommen de bezoekers zelfs op voorsprong maar Gilles Berckmoes haalde de bal uit de voeten van Feys. Waar velen al dachten aan een gelijkspel besliste Trienpont er anders over. Franssens knalde zijn voorzet voorbij de bezoekende portier en hield daarmee de broodnodige punten in eigen huis.

Volgende zondag is Kemzeke gastheer voor Evergem en ontvangt Destelbergen de ploeg van Voorde

Kl. Kemzeke: Berckmoes, Antheunis, Peirsman, Ruymbeke, Saman, Decuypere, Bram Maes, Vertenten (79’ El Bodmossi), Trienpont, Matthynssens (82’ Van Den Abbeele) en Franssens.

FC Destelbergen: Verwimp, Van Middelem, Staelens, De Palmenaer, Neirynck, Van Hecke (63’ Van Britsom), Feys, Devriese (82’ Helin), Henderick (88’ Gansbeke), Orlans en Mousselli.

Doelpunten: 17’ Matthynssens 1-0, 36’ Trienpont 2-0, 46’ Van Hecke 2-1, 79’ Neirynck 2-2, 87’ Franssens 3-2.

Gele kaarten: Henderick en Neirynck.