Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Eeklo kan Opstal niet van de overwinning houden
Gentil Dossche

De thuisploeg klom vrij vroeg op voorsprong maar nam dan gas terug. Met een strafschop kwamen de bezoekers langszij maar in de tweede helft zette Opstal orde op zaken.

Al in de eerste minuut kreeg Opstal een vrije trap en Tommy Rottiers borstelde die nipt naast de kruising. Dimitri De Maeyer zocht en vond Stefaan Maes en nu was het wel raak (3’). Opstal ging door op zijn elan en Bjorn Van Avermaet moest plat op een knal van De Maeyer (11’). Pieter-Jan Haegeman trapte een steal nipt naast de kruising (12’). Halfweg de eerste helft beging Sander De Batselier een “jeugdfoutje” door een verre terugspeelbal op te rapen. Vrije trap binnen de carré en dat was een kolfje naar de hand van Diego Van Wingen. De bezoekende stylist draaide de bal naast de muur in de benedenhoek. Opstal was even aangeslagen maar nam de match terug in handen. Een kopbal van Haegeman ging naast en De Maeyer poeierde een voorzet staalhard over. Op slag van rust viseerde Khalid El Boudati de onderkant van de dwarsligger. Stef Mertens trapte de rebound op Van Avermaet.

Eeklo kwam het snelste uit de kleedkamers maar Sam Van Moorhem kreeg een voorzet onvoldoende onder controle (48’). Kosta Karamanis trok de rechthoek binnen maar werd onderuit gehaald. Bal op de stip en El Boudati trapte Opstal terug op voorsprong (52’). De thuisploeg zette een tandje bij maar Mertens geraakte niet voorbij de bezoekende goalie (62’). Dean Meert speelde Karamanis knap vrij en Eeklo lag tegen het canvas (71’). Van Avermaet had een goede save nodig bij een voorzetschot van Karamanis (75’) en moest plat op een vlam van de net ingevallen Tom De Mulder (79’). De Batselier stuurde Joachim Van Hoomissen diep maar die knalde op Van Avermaet (83’). Ook de dribbelende Meert vond Van Avermaet op zijn weg (86’). Een vrije trap van Van Hoomissen stuitte op de vuisten van Van Avermaet.

Volgende zondag trekt Opstal naar JV Kruibeke. Eeklo is zaterdag gastheer voor Ninove

Opstal: De Batselier, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers, Mertens, Haegeman (63’ Meert), El Boudati, Harnie (39’ Karamanis), Maes (79’ De Mulder), Deleau, Van Hoomissen.

KFC Eeklo: Van Avermaet, Van de Voorde, Verhas, Piessens (57’ Vyncke), Schotte, De Maesschalck, Van Moorhem, Van Wingen, Van Loo, De Jaeger, Schoonackers (74’ Van Damme).

Doelpunten:3’ Maes 1-0; 22’ Van Wingen 1-1; 52’ El Boudati 2-1; 71’ Karamanis 3-1

Kaarten: geel: Mertens, Maes, Schotte, Vyncke, Van Wingen, Van Moorhem.