Kruibeke J.Vl.
Eendracht Opstal
Datum: 20/03/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Het venijn zit in de staart voor Opstal bij Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Het venijn zit in de staart voor Opstal bij Kruibeke
Foto: © SC

Toen iedereen zich al met een scoreloos gelijkspel verzoende kreeg Opstal een koude douche te verwerken. Binnen de 3 minuten plaatste Kruibeke de bezoekers voor een voldongen feit.

Beide ploegen legden zoveel voorzichtigheid aan de dag dat van een opwindende match geen sprake kon zijn. Pas rond het kwartier kwam er enig animo. Sander De Batselier had een goede save nodig op een knal van Nick Pieters. Toen de bezoekende goalie een bal niet geklemd kreeg trapte Pieters deze via een verdediger naast (22’). Aan de overzijde moest Jurgen De Maayer plat op een knal van Khalid El Boudati (23’). Aan het halfuur kwam Ward Vertonghen centimeters te kort om een voorzet van Pieter Van de Manacker binnen te duwen. Even later liftte de doorgebroken Jonas Nielandt het leder over de kruising. Op slag van rust moest De Maayer plat op een schot in de draai van Stef Mertens.

Zelfde spelbeeld na de rust met de angst om te verliezen die groter bleef dan de wil om te winnen. De Maayer moest ontzetten voor de aanstormende Dean Meert en was attent op een afwijkend schot van Dimitri De Maeyer (49’). Pieters geraakte niet voorbij een attente De Batselier (58’) en Mertens trapte te zwak op De Maayer (67’). Ook Roy Penneman kon de bezoekende goalie niet verschalken (80’). Toen Tim Van der Elst aan de arm van Vertonghen ging hangen lag de bal op de stip. Johan Segers knalde strafschop onhoudbaar binnen (82’). Opstal was nog niet bekomen van de opdoffer of de match was gespeeld. Nick Pieters ging snel aan de haal en De Batselier mocht zich terug omdraaien (85’).

Opstal trekt zaterdag naar Ninove en Kruibeke is zondag te gast bij Evergem

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Vertonghen, Van de Manacker (87’ Meirsman), Nielandt (81’ Haxhiaj), Penneman, Segers, Pieters.

Opstal: De Batselier, De Maeyer (80’ De Mulder), Van der Elst, Rottiers, Mertens (72’ Maes), Karamanis (33’ Meert), Haegeman, El Boudati, Saerens, Deleau, Van Hoomissen.

Doelpunten:82’ Segers 1-0; 85’ Pieters 2-0

Gele kaarten: 82’ Van der Elst