Jong Lede
Bambrugge RC
Datum: 27/03/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Bambrugge pakt de buit in het slot bij Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Bambrugge pakt de buit in het slot bij Lede
Foto: © SC

Met een vrij laat doelpunt gaven de bezoekers een definitieve wending aan een draak van een wedstrijd die eerder een flopmatch dan een topmatch werd. De zwakke uitwisselingsscheidsrechter was bij de thuisaanhang kop van jut.

Met als inzet de 2de plaats in de rangschikking was deze derby amper het aanzien waard en de talrijke toeschouwers bleven op hun honger zitten. Jong Lede probeerde nog enigszins te voetballen maar kreeg moeilijk vat op het powerplay van Bambrugge. De eerste kans was voor rekening van de bezoekers. Xavier Arnolis kopte echter naast een goed getrapte hoekschop (5’). Aan de overzijde kopte Maxime Grobet een voorzet van Ismail Ben Ayad in de handen van Freek Hostens (20’). Thomas Zwart kopte rakelings over (24’). Zwaar tumult toen Kevin Goossens net over de middenlijn al dan niet werd geraakt door Tim Van der Vloedt. De Antwerpse fluitenier greep naar de achterzak en Lede mocht met 10 verder (27’). Bambrugge profiteerde direct van de situatie en Kenneth De Saedelaere moest een schot van Kim De Prez opruimen (31’). De bezoekers bleven de lange bal zoeken maar gevaar leverde dat niet meer op.

Ook na de rust was het armoede troef. Pas een kwartier voor tijd kwam er enig gevaar via Joachim Van Tittelboom maar Stein Van den Abbeele was attent. Toen Stephan Van Laere het hoofd vond van Stijn Clinckspoor was de thuisportier kansloos (80’). Amper een minuut later kregen de bezoekers een unieke kans om de match te beslissen. Tom Rooms ontfutselde de bal op het middenveld en mocht, samen met Van Laere en Goossens, ongestoord op doel afgaan. De voorzet van Rooms aan Van Laere was echter te hard en Van den Abbeele had nadien een voetveeg in huis (81’).

Zaterdag trekt Jong Lede naar Eendracht Opstal. Zondag (18u!) is Bambrugge gastheer voor Rapide Lebbeke.

Jong Lede: Van den Abbeele, Zwart, De Grauwe (80’ Van den Steen), Van der Vloedt, Van den Bossche, De Saedelaere, Van Herreweghe (85’ Bovendaerde), Ben Ayad, Grobet (32’ Polfliet), Govaert, De Rechter.

RC Bambrugge: Hostens, De Moerloose, Arnolis, De Vis, De Coninck, Goossens (91’ Van de Vijver), De Prez (72’ Clinckspoor), Remon, Van Laere, Rooms, Coetsiers (76’ Van Tittelboom).

Doelpunt: 80’ Clinckspoor 0-1

Kaarten: geel: 7’ De Vis rood: 27’ Van der Vloedt