Eendracht Opstal
Vrasene
Datum: 17/04/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Vrasene in de problemen na verlies bij Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Vrasene in de problemen na verlies bij Opstal
Foto: © SC

Na een eerder flauwe wedstrijd kon Eendracht Opstal de 3 punten thuis houden en blijft als enige concurrent over voor Maldegem. Door het eigen verlies en het resultaat van Zele zit Vrasene in heel nauwe schoentjes.

Weinig opwinding in het begin met enkel een ver schot van Kosta Karamanis waar Johan De Grave weinig moeite mee had (13’). Net voor het halfuur ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand bij een kopstoot van Bart De Koning die van de lijn werd gehaald en een paar klutsballen die op de paal en de lat botsten. Opstal reageerde en opportunist Joachim Van Hoomissen gaf Vrasene een koude douche. Een pegel week af op de rug van Toon Praet en De Grave was kansloos (31’). Even later kopte Tim Van der Elst rakelings naast. Kort voor de rust verslikte Dimitri De Maeyer zich in Chakib Charifi. Deze stuurde James De Ly diep en de bordjes hingen gelijk (41’). Op slag van rust kopte Praet centimeters te hoog.

Vrasene kwam het felst uit de kleedkamers maar Jonas Sinnaeve devieerde een voorzet van De Koning over. Aan de overzijde was het wel raak toen De Maeyer de bal op het hoofd van Dean Meert schilderde (48’). Opstal ging door op zijn elan en De Grave moest zich reppen op een schot van Meert (53’). De bezoekers gaven zich niet gewonnen en Sander De Batselier maakte een vlam van Thijs De Langhe onschadelijk (59). Een minuutje later kreeg de dribbelende De Ly het leder onvoldoende onder controle en Van der Elst kon opruimen. De gelijkmaker hing in de lucht toen De Batselier plat moest op een vlam van De Ly en het leder tergend traag nipt naast hobbelde (77’). Opstal controleerde het gebeuren en zocht de counter. De vrijstaande Karamanis vlamde een collectieve aanval onbesuisd in de wolken (88’). In de slotseconden kon Joachim Van Hoomissen nog eens aanleggen en de eindstand lag meteen vast.

Door deze overwinning blijft Opstal in de running voor de hoogste prijs. Eendracht moet dan op de slotdag zelf gaan winnen bij Jong Lede en Maldegem mag niet winnen bij Voorde. Voor Vrasene dat volgende week gastheer is voor 3de periodekampioen Ninove worden de onweerswolken steeds dikker.

Opstal: De Batselier, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers, De Pauw, Zahriou (86’ Baetens), Karamanis, Steenhuyzen (33’ Meert), Aeti (60’ Deleau), Saerens, Van Hoomissen.

Vrasene: De Grave, Van der Heyden, Praet, De Koning, Meiresone (82’ Agyepong), G. Maes, Schelfhaut, Charifi, De Ly, De Langhe, Sinnaeve (71’ De Jonghe)

Doelpunten:31’ Van Hoomissen 1-0; 41’ De Ly 1-1; 48’ Meert 2-1; 90’ Van Hoomissen 3-1

Kaarten: geel: Deleau, De Koning