Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Opstal gaat winnen bij Melsele
Gentil Dossche

Beide ploegen hadden iets recht te zetten na de mindere prestatie van vorige week en gingen er vol voor. Opstal werkte beter af en kon nog voor de rust een veilige voorsprong opbouwen.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en Goossens had een voetveeg nodig bij een poging van Zahriou. Melsele reageerde met halve kansen via Vinck, Vermeulen en Van Haecht. Bij een nieuwe hoekschop liet Belfassi de bezoekende netten trillen. Lang duurde de vreugde niet want toen Peirsman in de fout ging op Carlier trapte De Pauw de penalty feilloos binnen. Opstal voerde de druk op maar Carlier mikte naast en Moerman knalde over. Aan de overzijde lietenDe Keersmaeker en De Jonghe halve kansen onbenut. Na een verre inworp trapte Karamanis de bezoekers op voorsprong. Op slag van rust prikte Carlier een dubbele voorsprong tegen de netten na zwak uitverdedigen. Seconden later had Goossens een knappe parade nodig op een vlam van De Pauw.

Melsele kwam iets agressiever uit de kleedkamers maar veel leverde dat niet op. Haentjens was sneller op de bal dan Belfassi en gevaar geweken. Opstal keek de kat uit de boom en de thuisploeg was niet in staat iets te forceren. De ruststand bleek dan ook de eindstand.

Svelta Melsele: Goossens, Liessens, De Keersmaeker, Vermeulen, De Jonghe, Peirsman, Vinck (55’ Samari), Kersschot, Belfassi, Van Haecht en Geeraerts.

E. Opstal: Haentjens, De Maeyer, Van Der Elst, Saerens, Rottiers, Harnie, De Pauw, Zahriou (80’ Van Hoyweghen), El Boudati (31’ Karamanis), Moerman (71’ Meert) en Carlier.

Doelpunten: 11’ Belfassi 1-0; 12 De Pauw 1-1; 38’ Karamanis 1-2; 43’ Carlier 1-3

Gele kaarten: De Jonghe, Peirsman, Van Haecht, Geeraerts, Carlier en Karamanis.