Svelta Melsele
Vrasene
Datum: 23/10/2010 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Doeltreffend Melsele wint in derby van Vrasene
Gentil Dossche
| 0 reacties
Doeltreffend Melsele wint in derby van Vrasene
Foto: © SC

Een te onregelmatig presterend Vrasene ging de boot in bij Svelta Melsele al was de score overdreven. De bezoekers viseerden iets teveel het doelhout en de thuisploeg werkte goed af.

Al in de aanvangsminuten bleek dat beide ploegen de Wase derby naar hun hand wilden zetten. Daan Heungens moest in de voeten van de aanstormende Philippe Geeraerts en een afgeweken vlam van Jari Vyaene ging nipt naast. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte James De Ly op de paal. Aan de overzijde katapulteerde de vrijstaande Gianni De Keersmaeker het leder onbesuisd over. Een kopbal van Chakib Charifi likte de kruising. Toen de pijlsnelle Geeraerts diep werd gestuurd klom de thuisploeg op voorsprong. De vreugde bij Melsele duurde slechts een tiental minuten. Thomas Van Osselaer bediende Glenn Maes bij een vrije trap en de bordjes hingen gelijk.

Ook na de koffie lag het tempo vrij hoog. Geeraerts mikte voorlangs en Joost Smet dwong Heungens tot een zweefsprong. Aan de overzijde veegde Lieven Somers een knal van De Ly uit zijn doelvlak. Van Osselaer krulde het leder op de bovenkant van de lat. Amine Belfassi kapte zich mooi vrij en bood Geeraerts een doelpunt op een schoteltje. Een kwartier voor tijd draaiden de thuisspitsen de rollen om. Geeraerts schoof de bal in de loop van Belfassi en de match leek gespeeld. Vrasene reageerde met een vrije trap van Van Osselaer maar opnieuw was de deklat een dwarsligger. Toen Heungens zich verkeek vlamde Geeraerts zijn 9de seizoenstreffer tegen de touwen. Ook in de slotminuten bleef het tegen gaan voor de bezoekers. Voor de 4de keer stond de deklat iets te laag bij een kanonbal van Bart De Koning.

Volgende zaterdag is Vrasene gastheer voor Destelbergen terwijl Melsele zondag op bezoek gaat bij Jong Lede.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, De Keersmaeker, Filip en Dieter Vermeulen, Kurt De Jonghe (88’ Peirsman), Smet (80’ Vinck), Kersschot, Belfassi (89’ Van Den Nieuwenbriel), Van Haecht, Geeraerts.

FC Vrasene: Heungens, De Breucker, Glenn Maes, De Koning, Van Osselaer, Pieter Maes, Joris, Vyaene, De Ly, De Langhe (67’ Bruno Maes), Charifi (74’ Tom De Jonghe).

Doelpunten: 24’ Geeraerts 1-0, 35’ Glenn Maes 1-1, 62’ Geeraerts 2-1, 75’ Belfassi 3-1, 84’ Geeraerts 4-1.

Gele kaarten: Filip Vermeulen, Kurt De Jonghe, Smet, Van Osselaer, Vyaene, De Langhe.