Eendracht Opstal
Aalter Eendracht
Datum: 17/12/2011 18:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Collectief Opstal stuurt Aalter kansloos terug
Gentil Dossche
| 0 reacties
Collectief Opstal stuurt Aalter kansloos terug
Foto: © SC

De eerste wedstrijd van de terugronde is voor Opstal op een verdiend succes uitgedraaid. Zelfs een vervroegd kerstgeschenk bleek voor Aalter onvoldoende om de nederlaag te ontlopen.

In zijn maidenmatch moest Maarten Munaron als eerste aan de bak. Met een goede beenveeg neutraliseerde hij een poging van Benoit Cocquijt in de openingsminuut. Opstal reageerde onmiddellijk en toen Dean Meert de bal op het hoofd van Stef Mertens schilderde klom de thuisploeg op voorsprong (5’). Nog geen minuut later moest Marijn Delaere plat op een schot van Khalid El Boudati. Opstal ging door op zijn elan en de diepgestuurde Meert knalde op Delaere (16’). M. Munaron was attent toen een verre voorzet van Mathias Lezy nogal snel doorschoof op het watergladde veld (24’). Aan de overzijde moest Styn Vankerrebroeck een poging van Meert van de lijn vegen (25’). In een geharrewar bij een hoekschop zag enkel de scheidsrechter een fout en de bal ging op de stip. Diego Debaene trapte het geschenk onhoudbaar in de hoek (33’). De thuisploeg reageerde furieus maar niet echt aangeslagen en Meert zette Delaere onder druk. Op slag van rust moest de bezoekende goalie plat op een vrije trap van El Boudati.

Ook in de tweede helft bleef Opstal het commando voeren. Toen Cocquijt te driest op de benen van Tim Van der Elst mikte mocht hij vervroegd gaan douchen (51’). De thuisploeg zocht geduldig naar de opening tot Glenn Noben het hoofd van Mertens vond (68’). Aalter was het nu noorden kwijt en kwam de opdoffer niet te boven. Sven Munaron dribbelde zich door het hart van de verdediging en werkte zijn 10de seizoenstreffer koelbloedig af (70’). Opstal kreeg er nog niet genoeg van maar Delaere voorkwam een afstraffing. Eerst ging hij goed plat op een knal van Meert (80’) en nadien op een vlam van Chakib Charifi uit een scherpe hoek (82’). Met een knappe parade haalde de bezoekende goalie een loeier van Joachim Van Hoomissen uit de winkelhaak (84’).

Na de winterstop trekt Opstal op bezoek bij leider Zele (zondag 8 januari). Aalter is dan gastheer voor Kemzeke.

Eendracht Opstal: M. Munaron, Van Der Elst, De Maeyer, S. Munaron (83’ Ecker), Mertens (74’ Charifi), Noben, El Boudati (71’ Farratou), Meert, Harnie, Saerens, Van Hoomissen.

Eendracht Aalter: Delaere, Lezy, F. Arnauw, Amri, Debaene, Cocquijt, S. Vankerrebroeck (46’ T. Van Kerrebroeck), Van de Walle (69’ Marginet), Van den Broecke, T. Arnauw, Defruyt (77’ Plovie).

Doelpunten:5’ Mertens 1-0; 33’ Debaene 1-1; 68’ Mertens 2-1; 70’ S. Munaron 3-1

Kaarten: geel: S. Vankerrebroeck, El Boudati, Lezy, Mertens. Rood: 51’ Cocquijt