Svelta Melsele
Kemzeke
Datum: 18/02/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 21
Melsele wint van Kemzeke in blessuretijd
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele wint van Kemzeke in blessuretijd
Foto: © SC

Met een ontuitgegeven jeugdig elftal kreeg Kemzeke een bittere pil te slikken toen Melsele de spannende en spektakelvolle derby alsnog winnend afsloot. Het fel gecontesteerde laatste doelpunt was er teveel aan.

De bezoekers, die de punten nodig hadden om onderin weg te raken, namen een felle start en klommen al snel op voorsprong. De ongrijpbare Bram Maes liet de thuisverdediging ter plaatse en Kemzeke mocht juichen (6’). Even later moest Goossens plat op een pegel van Matthynssens. Halfweg de eerste helft zocht en vond Maes het hoofd van Hannes Ruymbeke en die verdubbelde de voorsprong (22’). Svelta trachtte te reageren maar Reybrouck pareerde een kopstoot van Vanhaecht en de rebound van Baert. Totaal onverwacht maakte de thuisploeg in een tijdspanne van vijf minuten de achterstand ongedaan. Een hoekschop van Vermeulen werd door Stijn Vinck knap binnen gekopt (39’). Na een aarzeling in de bezoekende defensie vlamde Vinck de gelijkmaker hoog in doel (45’).

Na de pauze ging Melsele door op zijn elan en Reybrouck moest zich meteen tonen op een knal van Smet. Bij een vrije trap van Vermeulen knikte Glenn Vanhaecht de thuisploeg op voorsprong (55’). Reybrouck voorkwam erger toen hij een loeier van Smet uit de kruising haalde en een knal van Geeraerts onschadelijk maakte. Na concentratieverlies bij een inworp klom Kemzeke verdiend langszij via Kevin Stobbelaar (76’). Het venijn zat echter in de staart want bij een hoekschop van Vermeulen werkte Joost Smet de bal al dan niet met de hand in doel (91’).

Volgende zaterdag is Melsele gastheer voor Zelzate. Kemzeke trekt zondag naar Kruibeke.

Svelta Melsele: Goossens, Liessens, Lambrecht, D. Vermeulen, De Maeyer, Vinck (70’ Kersschot), De Moor, Baert, Vanhaecht, Geeraerts.

Klauwaerts Kemzeke: Reybrouck, Van De Wiele, Calle, Ruymbeke, B. Maes (52’ Van Hoyweghen), Martens, Vertenten (58’ Trienpont), N. Maes, Stobbelaar, Matthynssens (88’ Van de Sompel), Franssens.

Doelpunten: 6’ Bram Maes 0-1, 22’ Ruymbeke 0-2, 40’ en 45’ Vinck 1-2 en 2-2, 55’ Vanhaecht 3-2, 76’ Stobbelaar 3-3, 90’ Smet 4-3.

Gele kaarten: Ruymbeke, Franssens, Van de Sompel.