Eendracht Opstal
Kruibeke J.Vl.
Datum: 10/03/2012 18:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Kruibeke duwt Opstal dieper in de problemen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke duwt Opstal dieper in de problemen
Foto: © SC

Een collectief en sterk uitgebalanceerd Kruibeke bleek een te moeilijk te ontwrichten geheel voor Opstal al kwam de thuisploeg een pak beter voor de dag dan vorige week. De karnavalsviering startte dus in mineur.

Opstal zorgde voor het eerste gevaar en Khalid El Boudati zette Jurgen De Maayer direct aan het werk (1’). Jong Vlaanderen nam over maar een afschampende kopbal van Johan Segers ging net naast (9’). Amper een minuut later moest Sander De Batselier goed plat op een vlam van Nick Pieters. De thuisploeg reageerde met een goede collectieve aanval. De Maayer ging languit op het schot van Joachim Van Hoomissen (17’). De wedstrijd viel een tijdje stil tot Roy Penneman via enkele tussenstations alleen voor De Batselier verscheen. De thuisgoalie gooide zich perfect in de baan van het schot (36’).

Ook na de pauze eisten de bezoekers het meeste balbezit op. De sterk bewaakte Ward Vertonghen kopte een voorzet niet zo ver naast (57’). Een doelpunt hing in de lucht. Nick Pieters zette Tim Van der Elst in de wind en De Batselier was kansloos (62’). Kruibeke ging door op zijn elan en de thuisgoalie moest plat op een pegel van Segers (70’). Opstal liep zich vast op de sterke bezoekende organisatie al gleed een voorzetschot van Van Hoomissen aan iedereen voorbij (80’). In blessuretijd was De Maayer attent op een ver schot van Pieter-Jan Haegeman.

Volgende zaterdag trekt Opstal naar Ninove. Kruibeke is zondag gastheer voor Zelzate.

Eendracht Opstal: De Batselier, Ecker (73’ Ver Elst), Van Der Elst, De Maeyer, Munaron, Noben (66’ Mertens), Haegeman, El Boudati (83’ Deleau), Harnie, Saerens, Van Hoomissen.

JV Kruibeke: De Maayer, Spies, Verstraeten, Van Acker (75’ El Mokhtary), Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker (82’ Clapdorp), Penneman, Segers (86’ Verbert), Van Koevorden, Pieters.

Doelpunt:62’ Pieters 0-1

Kaarten: geel: Segers, Van de Manacker, Clapdorp, Mertens, Harnie, Munaron