Svelta Melsele
KFC Merelbeke
Datum: 17/03/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 25
Melsele zet Merelbeke opzij in de tweede helft
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele zet Merelbeke opzij in de tweede helft
Foto: © SC

Om de kansen op de eindronde te vrijwaren was Melsele toe aan een driepunter maar ook Merelbeke kon de punten nog goed gebruiken. Pas nadat de bezoekers op voorsprong klommen ging de thuisploeg er op en er over.

Svelta zorgde voor het eerste gevaar maar Philippe Geeraerts en Nicky Baert misten de juiste richting. Merelbeke reageerde en Lieven Somers gooide zich onvervaard in de voeten van Matthias Van Peteghem. Aan de overzijde tikte Jasper Van Kerckhove een poging van Stijn Vinck in hoekschop. Een paar halve kansen van Geeraerts leverden niets op.

Ook na de pauze nemen beide ploegen om beurten het commando. Merelbeke klom op voorsprong nadat Davy Joye een collectieve aanval binnen tikte (63’). Van Peteghem vergat de score te verdubbelen en dat brak zuur op. Bij een hoekschop kopte Filip Vermeulen de gelijkmaker op het bord (67’). Geeraerts bediende Stijn Vinck en nu was Merelbeke op achtervolgen aangewezen (75’). De pil werd nog groter voor de bezoekers toen Joost Smet met een magistrale knal de netten bol zette (80’). De bezoekers gingen nog op zoek naar de aansluitingstreffer maar de thuisdefensie plooide niet meer.

Volgende zaterdag trekt Melsele naar Aalter en zondag is Merelbeke gastheer voor Appelterre.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Filip en Dieter Vermeulen, De Maeyer (81’ Verstraeten), Smet, Vinck (83’ De Cock), De Moor, Baert, Geeraerts, Brokken.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Maertelaere, Daneels, Baetens, Elewaut (79’ De Witte), Joye, Van Peteghem, Van Rie, Erdogan, Decraene (25’ Van Damme), De Schryver.

Doelpunten: 63’ Joye 0-1, 67’ F. Vermeulen 1-1, 75’ Vinck 2-1, 80’ Smet 3-1

Gele kaarten: Joye, De Maeyer, Liessens, Van Kerckhove,