Eendracht Zele
Bambrugge RC
Datum: 25/03/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Zele houdt thuismaximum gaaf tegen Bambrugge
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zele houdt thuismaximum gaaf tegen Bambrugge
Foto: © SC

Met 13 thuisoverwinningen op rij blijft Eendracht Zele de eigen records verpulveren. Ook Bambrugge was niet bij machte de Kampioen iets in de weg te liggen na een vrij saaie bedoening.

Al van bij de start zette de thuisploeg de bezoekers onder zware druk. Hamza Amazou poeierde de bal op de vuisten van Yannick De Temmerman en ook Arno De Caigny vond de bezoekende goalie op zijn weg bij de rebound (1’). Zele bleef de druk hoog houden maar de doorgebroken De Caigny geraakte niet voorbij De Temmerman (15’). Bij een knal van Michael Michels ging het bezoekende sluitstuk goed plat (17’). Bambrugge reageerde dan toch maar de kopbal van Dries De Vis verdween naast (19’). Toen Lars Wantens in de fout ging op De Caigny lag de bal op de stip. Op zijn 22ste verjaardag trapte Hamza Amazou zijn 16de seizoenstreffer tegen de touwen (27’). Bambrugge zocht de gelijkmaker met een kopbal van Jens Haelterman die net naast ging (28’). Ook een overhoeks schot van Amazou miste de goede richting (31’).

Ook na de pauze bleef Zele het commando voeren. De opdrijvende Amazou viseerde het zijnet (46’). Aan de overzijde ging Bart De Brouwer goed plat op een kopbal van Michael Keymolen (48’). De thuisgoalie was ook attent op een voorzetschot van Bart De Durpel (58’). Arne De Coninck haakte De Caigny en opnieuw lag de bal op de stip. Toon Van Acker kende geen genade (63’). Zele liet nog een paar halve kansen liggen en Bambrugge bleek te onmondig. In de slotfase kopte Keymolen een vrije trap op de bovenkant van de lat.

Volgende zaterdag trekt Zele naar Melsele (20u) en is Bambrugge gastheer voor Rapide Lebbeke (18u)

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, De Caigny, De Caluwe (76’ Bracke), Amazou, Solis Sanchez (71’ Pirelli), Charifi (74’ Turk).

RC Bambrugge: De Temmerman, De Moerloose, Keymolen, Wantens, De Vis, De Coninck, Van Tittelboom (84’ Kimbana), De Durpel, Haelterman, Souffriau (88’ De Schrijver), Van den Bergh.

Doelpunten:27’ Amazou 1-0, 63’ Van Acker 2-0

Kaarten: geel: Hallaert