Eendracht Zele
Appelterre-Eichem
Datum: 15/04/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 28
Kampioen Zele verspeelt maximum aan Appelterre
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kampioen Zele verspeelt maximum aan Appelterre
Foto: © SC

Aan het beoogde doel van Eendracht Zele om thuis zonder puntenverlies de competitie te volbrengen is een einde gekomen. Eendracht Appelterre klom na de rust op voorsprong en gaf die niet meer prijs.

In een kansarme eerste helft kwam het 1ste schot tussen de palen van de thuisploeg. Dieter Malfait was attent op de poging uit een scherpe hoek van Bavo De Witte (8’). Onmiddellijk daarna poeierde Jonas De Caluwe een doorsteekpas van Arno De Caigny wild over. Een fel opzittende Appelterre haalde het tempo uit de match. Enige opwinding kwam er nog toen Kenny Witpas een schot in de draai nipt over mikte (37’).

De rust had blijkbaar goed gedaan en Maarten De Graef stuurde Hamza Amazou diep. Malfait ging gepast in de voeten (47’). Niels Salembier tikte de bal naast de bezoekende portier maar Kevin Sonck kon onheil voorkomen (49’). De bezoekers reageerden met een verre knal van Kevin Penneman en Bart De Brouwer moest plat (50’). Even later won de aandringende Aitor Sanchez een duel en trapte de bal in de verste hoek binnen (52’). Zele leek enigszins aangeslagen en ontsnapte aan de doodssteek toen Sanchez kon profiteren van balverlies. Dit keer ging zijn overhoekse schot echter naast (63’). De thuisploeg trok verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar niemand slaagde erin een scherpe voorzetschot van Salembier binnen te duwen (69’). Appelterre koos voor de counter en na nieuw balverlies zonderde Sonck Sanchez alleen af voor doel. De Brouwer ging goed plat op het schot (75’). De Witte dwarrelde de lijn af en Ahmet Turk devieerde zijn voorzet op Malfait (81’). In blessuretijd knalde Gary Kulkens een aflegger van Sanchez op de voet van de thuisportier.

Volgende zondag trekt Zele naar Kruibeke en is Appelterre gastheer voor Rapide Lebbeke.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati (67’ Charifi), Van Acker, De Graef (75’ Turk), Michels, De Caluwe, Salembier, Amazou, De Caigny, De Witte

Eendracht Appelterre: Malfait, Youssef (79’ Goubert), Perreman, Moulart, De Kegel, Boeykens, Deraeve (41’ Kulkens), Sonck (81’ Vandenberghe), Sanchez, Meuleman, Witpas.

Doelpunt:52’ Sanchez 0-1

Kaarten: geel: De Caigny, El Mousati, Salembier