Svelta Melsele
Voorde SV
Datum: 29/10/2011 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 9
Melsele kan efficiënt Voorde niet afstoppen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele kan efficiënt Voorde niet afstoppen
Foto: © SC

Na de 0 op 6 was Melsele dringend toe aan puntengewin maar een swingend Voorde bleek een maatje te groot. Kort na het halfuur was de match helemaal gespeeld.

Een gretige thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar maar Davy Van Den Nieuwenbriel kopte een voorzet van Wouter Kersschot naast. Aan de overzijde trapte Dieter Guillemaere recht op Lieven Somers. Even later klommen de bezoekers op voorsprong toen Raymon De Blander een knappe lob over de uitgekomen thuisdoelman dropte (12’). Melsele reageerde via Glenn Vanhaecht maar zijn voorzet werd door Nicky Baert naast gekopt. Kenneth Asselman nam Somers op de korrel en die moest goed plat. De Blander zette de thuisverdediging zwaar onder druk en Christof Brokken werkte de bal in eigen doel (22’). Toen Somers een hoge bal niet kon klemmen aarzelde De Blander niet en de boeken mochten toe (32’). Bijna liep de score nog op maar met een schitterende reflex kon de thuisportier redden op een poging van Sven Evrard.

Na de koffie nam Melsele het initiatief en Baert verzilverde een voorzet van Mathias Lambrecht (52’). Voorde antwoordde onmiddellijk maar het leder sprong van de knie van Asselman. Toen De Blander foutief werd gestuit ging de bal op de stip. Topschutter Asselman knalde zijn 11de seizoenstreffer tegen de touwen (66’). Op een nieuwe poging van Asselman had Somers een voetveeg nodig. In het slot kan Ben De Moor een schot van Vanhaecht nog in hoekschop duwen.

Volgende zondag (aanvang 14u30!) trekt Melsele naar Merelbeke en is Voorde gastheer voor buur Appelterre-Eichem.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Lambrecht, De Maeyer (79’ De Moor), Peirsman (61’ Geeraerts), Smet, Kersschot, Van Den Nieuwenbriel, Baert, Vanhaecht, Brokken (75’ Verstraeten).

SV Voorde: De Moor, Moreels, De Paepe, Leirens, Evrard, De Blander (85’ De Smet), De Swaef (87’ Delplace), Aissa, Guillemaere, Asselman, De Taeye (71’ Van den Branden)

Doelpunten: 12’ De Blander 0-1; 22’ Brokken 0-2 (o.g.); 32’ De Blander 0-3; 52’ Baert 1-3; 66’ Asselman 1-4

Kaarten: Geel: De Maeyer; Verstraeten; Geeraerts; Baert; Asselman;