Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 1
Lovendegem geeft Melsele een draai om de oren
Gentil Dossche

Runner-up Melsele had zich zijn trip naar promovendus Lovendegem zeker anders voorgesteld want de opportunistische thuisploeg benutte de geboden kansen en de solide achterhoede gaf geen krimp.

Slecht begin voor de thuisploeg want na amper 3 minuten viel Maes uit met een rugblessure en mocht de jonge De Coninck meteen opdraven. Het belette Lovendegem niet om de meest dreigende ploeg te zijn. Na 8 minuten werd Van Geem diep gestuurd met een verre inworp en D'Haemers knalde zijn teruglegger net naast de paal. Een minuutje later volleerde De Keukeleire een voorzet nipt over. Van Geem bediende De Keukeleire aan de punt van het 16-metergebied en die krulde de bal over Somers in de winkelhaak (20’). Pas rond het halfuur kwam Melsele voor het eerst aan de deur piepen. Van Osselaer kon doorbreken en zijn voorzet werd door Vinck in het zijnet gegleden. Onmiddellijk nadien had Hélin zijn vingertoppen nodig om een schot van Smet in hoekschop te werken. Kort voor de rust kon Van Geem aan de haal na mistasten in de bezoekende verdediging maar De Coninck besloot op Somers.

Melsele begon aanvallend aan de tweede helft maar dreigde niet. Het was integendeel KSK dat bij de eerste kans scoorde. D'Haemers joeg door op het middenveld, stuurde De Keukeleire diep en die liet de kans niet liggen (51’). Lovendegem bleef doorgaan op zijn elan en de bezoekers moesten achteruit. Van Waes recupereerde de bal en stuurde Martens diep die op Somers besloot maar Van Geem legde de rebound in het net (65’). Melsele slaagde er niet meer in om een antwoord te geven en kort voor affluiten werd de afstraffing nog groter toen Dolleslaegers een afgeweerde knal van Van Geem overnam en de rebound binnen schoof.

Svelta Melsele is zaterdagavond gastheer voor SK Lebbeke. Lovendegem trekt zondag naar Klauwaerts Kemzeke.

KSK Lovendegem: Hélin, Diop, Van Den Bergh, Van Waes, D'Haemers (75’ De Neve), Van Geem, Maes (3’ De Coninck, 67’ Dolleslaegers), De Keukeleire, Martens, Sucaet.

Svelta Melsele: Somers, Liessens (79’ Van Goethem), Vermeulen, Van Osselaer (60’ Duyols), Smet, Vinck, Suy, De Moor, Baert, Vanhaecht, Brokken (61’ Van den Nieuwenbriel)

Doelpunten:20’ en 51’ De Keukeleire 1-0 en 2-0, 65’ Van Geem 3-0 en 88’ Dolleslaegers 4-0

Kaarten: geel:Baert en Vanhaecht