Svelta Melsele
KFC Merelbeke
Datum: 10/11/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Topmatch tussen Melsele en Merelbeke eindigt onbeslist
Gentil Dossche
| 0 reacties
Topmatch tussen Melsele en Merelbeke eindigt onbeslist
Foto: © SC

Toen Merelbeke in het slot op voorsprong kwam toonde het strijdende Melsele voldoende karakter om terug te slaan. Beide ploegen blijven meteen in de top van het klassement, waar ze ook thuishoren.

Al van bij de aanvang was duidelijk dat de leiders naar het Waasland waren afgezakt om de periodetitel extra in de verf te zetten. De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar maar een loeier van Smet ging over. Merelbeke reageerde via Blanckaert die centimeters te kort kwam op een knappe voorzet. Van den Nieuwenbriel vlamde een vrije trap wild in de wolken. Aan de overzijde had Somers een karpersprong nodig om een kopbal van Spranghers uit de kruising te halen. Melsele repliceerde direct maar Baert knalde van dichtbij op Van Kerckhove nadat die een vrijschop van Vinck moest loslaten. De bezoekers lieten niet begaan maar Van Peteghem verzuimde plaatselijk mistasten af te straffen. De pas ingekomen Van Osselaer bediende Kersschot en het thuispubliek mocht juichen. Merelbeke voelde de bui hangen en stak een tandje bij. Van Peteghem mikte te hoog en Van Damme knalde voorlangs. Svelta kreeg de kans om de score op te drijven maar Van den Nieuwenbriel vergat de vrijstaande Van Aken aan te spelen.

Onmiddellijk na de pauze was alles te herdoen nadat Van Peteghem het leder binnen kopte. Merelbeke ging door op zijn elan maar Blanckaert en Van Peteghem geraakten niet voorbij Somers. Met nog een kwartier op de klok knalde Van Peteghem zijn 11de seizoenstreffer tegen de touwen. Buit binnen dachten de bezoekers maar de vreugde duurde niet lang. Vinck schilderde de bal op het hoofd van Kersschot en de bordjes hingen in evenwicht.

Volgende zondag is Merelbeke gastheer voor Kemzeke en trekt Melsele naar Laarne-Kalken

Svelta Melsele: Somers, Lambrecht, Liessens (24’ Van Osselaer), Van Goethem, Vanhaecht, Van Aken (90’ Duyols), Smet, Vinck, Van Den Nieuwenbriel (79’ Suy), Kersschot, Baert.

FC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, Spranghers, Baetens, Melkebeke, Van Peteghem, Blanckaert, Van Damme (83’ Boone), Decraene, De Wulf, Remon.

Doelpunten: 26’ Kersschot 1-0, 47’ en 72’ Van Peteghem 1-1 en 1-2, 75’ Kersschot 2-2.

Gele kaart: De Wulf. Scheidsrechter: Jan Arys.