Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Eendracht Opstal veegt SK Lebbeke van de mat
Gentil Dossche

Het derbyverlies op de openingsspeeldag indachtig toonde Opstal direct het huidige vormpeil. Al na een kwartier keek SK Lebbeke tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

De thuisploeg trok van in het begin ten aanval en Sven Munaron vlamde de openingstreffer tegen de netten (11’). Amper 2 minuten later nam Tim Van der Elst een vrije trap van Glenn Noben over en opnieuw mocht het thuispubliek juichen. Bij Lebbeke bekeken ze elkaar en Michael Mannaerts verlengde een voorzet van Jan Straetman in de benedenhoek (15’). Opstal wierp zich nu helemaal op de hapklare brok. Straetman haalde een verloren bal op, bediende Sven Munaron en Olivier Van Impe mocht zich terug omdraaien (25’). De bezoekers hadden geen weerwoord en sleepten zich naar de koffie.

Opstal begon rustig aan de 2de helft tot de opdrijvende Abdel Bihi de bal in de kruising poeierde (61’). Straetman en Chakib Charifi zetten een snelle tegenaanval op en Sven Munaron werkte beheerst af (73’). Nog geen minuut later zette ook Jan Straetman zijn sterke partij in de verf door de eindscore tegen de netten te jagen.

Door deze 4de opeenvolgende zege en het verlies van Lovendegem is Opstal momenteel de enige leider in de 2de periode. Volgende zondag is SK Lebbeke gastheer voor Melsele en trekt Opstal naar Voorde.

K. Eendracht Opstal: M. Munaron, Van Hoomissen, Van der Elst, Saerens, Deleau (77’ Ecker), Haegeman, Noben (80’ Farratou), Maes, S. Munaron, Mannaerts (69’ Charifi), Straetman.

KSK Lebbeke: Van Impe, Verdoodt, Vermeiren (67’ N. Heuvinck), Huyck, Vertongen, Salembier (46’ J. Heuvinck), Van Gijseghem, Erkoc, Schuddinck, Van der Bruggen, P. Ramazani (46’ A. Bihi).

Doelpunten:11’ Munaron 1-0, 13’ Van der Elst 2-0, 15’ Mannaerts 3-0, 25’ Munaron 4-0, 61’ Bihi 4-1, 73’ Munaron 5-1, 74’ Straetman 6-1.

Kaarten: geel: 26’ Vertongen, 65’ Vermeiren

Scheidsrechter: Peter Vandenhaesevelde