Eendracht Opstal
Kemzeke
Datum: 09/02/2013 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Kemzeke doet Opstal net niet de das om
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kemzeke doet Opstal net niet de das om
Foto: © SC

In een ware degradatiewedstrijd heeft Opstal pas in de slotseconden een onverhoopt en bijna onverdiend puntje in de wacht gesleept, terwijl Kemzeke voordien de match al had kunnen beslissen.

Na de debacle van vorige week was Opstal zichzelf een klinkende revanche verschuldigd maar al in de aanvangsminuten was duidelijk dat dit er niet in zat. Van meet af aan namen de Klauwaerts de match in handen al kreeg Michael Matthynssens een voorzet niet onder controle en kopte Bram Maes de rebound over (04’). De bezoekers bleven aan het commando en Maarten Munaron moest plat op een kopbal van Matthynssens (16’). Opstal onderging de wedstrijd en kende geluk toen Kevin Stobbelaar een voorzet van Soufiane El Mokhtary op de paal devieerde (36’). Kort voor de pauze had Munaron een voetveeg nodig op een poging van Bram Maes.

Wat al een tijdje in de lucht hing gebeurde bij het begin van de tweede helft. Kevin Stobbelaar krulde de bal van buiten de rechthoek mooi in de kruising (47’). Aan het uur zorgde de thuisploeg voor vers bloed en de wedstrijd kantelde enigszins. Jens Van de Wiele moest een schot van Souhail Farratou voor de lijn wegwerken (76’). Opnieuw viel de match stil tot Joachim Reybrouck over de bal trapte maar deze nog in corner kon doen afwijken (85’). Kemzeke kreeg dan het deksel op de neus toen Sven Munaron hoger klom dan de bezoekende verdediging bij een door broer Maarten getrapte vrijschop en de gelijkmaker op het bord kopte.

Volgende zondag trekt Opstal naar Sint-Gillis-Waas en is Kemzeke te gast bij Geraardsbergen.

Eendracht Opstal: M. Munaron, Ecker (65’ Hals), Van der Elst, Deleau, Haegeman, S. Munaron, Charifi (60’Mertens), Van Britsom, Straetman, Mannaerts (60’ Farratou), Maes.

Klauwaerts Kemzeke: Reybrouck, Van de Wiele, Ruymbeke, B. Maes, Martens, El Mokhtary (82’ Behiels), Van Damme, N. Maes, Stobbelaar (58’ De Feyter), Matthynssens (46’ Vertenten), Franssens

Doelpunten:47’ Stobbelaar 0-1, 91’ S. Munaron 1-1

Kaarten: geel: 89’ Vertenten

Scheidsrechter: Tjorn De Wulf