FC Lebbeke
Dikkelvenne
Datum: 10/03/2013 16:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 20
Rapide Lebbeke wint ook thuis van Dikkelvenne
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint ook thuis van Dikkelvenne
Foto: © SC

Vooral op basis van een sterkere tweede helft is Rapide Lebbeke er in geslaagd een niet afgevende Dikkelvenne puntenloos terug te sturen. De bezoekers bleken vooraan te onmondig om de thuisverdediging in gebreke te vinden.

Van bij de aanvang zochten beide ploegen naar een openingsdoelpunt. Kevin Kesteloot werd vrijgespeeld maar Dieter Malfait was attent (11’). Rapide reageerde met een zware knal van Jeff De Visscher die nog net uit de baan werd gehaald (13’). Op een vrije trap van Jan Wauters had Bart De Neve een knappe save in huis (22’). Aan de overzijde ging een vrijschop van Kenneth De Smet nipt naast (25’). Even later moest De Neve plat op een knal van Soufiane Zahriou. Veel middenveldspel haalde het ritme uit de match.

Na de welgekomen koffie startte Rapide op kruissnelheid. Maarten Cooreman was centimeters te klein om binnen te koppen en een voorzetschot van Zahriou werd voor de lijn weggeveegd (46’). Dikkelvenne moest achteruit en zocht de counter. Van Impe verlengde een voorzet over en Jeff De Visscher viseerde het zijnet (60’). Een lokaal doelpunt hing in de lucht en toen Stijn Moerman in de fout ging op de naar binnen snijdende Nico Vanderhaegen ging de bal op de stip. Yannick Van Impe trapte zijn 14de seizoenstreffer koelbloedig tegen de netten (62’). De bezoekers hadden geen pasklaar antwoord en Olivier Verschuere kopte een voorzet naast (76’). Het technisch sterkere Rapide bleef zoeken naar de zekerheid. Jorden Verheire miste echter de goede richting (82’). Vanderhaegen omspeelde de bezoekende portier maar Sam Van Quaethem kon nog net redden (87’).

Volgende zaterdag trekt Rapide Lebbeke naar Melsele en zondag is Dikkelvenne te gast in Zelzate.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou (89’ Rosez), De Saedelaere, Cooreman (76’ Verheire), Vanderhaegen, Van Impe, S. De Visscher.

SC Dikkelvenne: De Neve, Rasschaert (64’ Verschuere), De Guchteneire, Seghers, Moerman (64’ Mouissat), Eeckman, K. De Smet, Van Quaethem, Kesteloot, Kesikbas, Lauweryns.

Doelpunt:62’ Van Impe 1-0

Kaarten: geel: 19’ Rusabana, 36’ Rasschaert, 55’ De Guchteneire. Rood: 90’ Seghers (2x geel)

Scheidsrechter:David Stevens