FC Lebbeke
Lovendegem
Datum: 16/02/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Billijk gelijkspel tussen Rapide Lebbeke en Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Billijk gelijkspel tussen Rapide Lebbeke en Lovendegem
Foto: © SC

Net zoals in de heenwedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Het technische voetbal werd iets te vaak onderbroken door mindere balcontroles en pas tegen het einde konden de bezoekers een achterstand wegwerken.

De wedstrijd was pas op gang gefloten als Yannick Van Impe de bal kon afsnoepen maar zijn lobbal naast zag verdwijnen (01’). Beide ploegen acteerden vanuit een gesloten verdediging met snelle counters. Kevin Van Geem stuurde Stijn De Keukeleire alleen af op Dieter Malfait die met een knappe beenveeg redding bracht (11’). Veel middenveldspel maar weinig echte kansen tot De Keukeleire van uit een scherpe hoek op doel knalde. Opnieuw was de thuisgoalie bij de pinken (34’). Aan de overzijde moest Tim Helin plat op een omhaal van Van Impe (40’). Op slag van rust kopte Maarten Cooreman een voorzet van Jan Wauters over.

Zelfde spelbeeld na de pauze tot Rapide een snelle counter opzette. Wauters bediende Van Impe die doorschoof naar Soufiane Zahriou en die knalde in de verste hoek (53’). Lovendegem reageerde onmiddellijk maar de te verraste Van Geem kreeg de bal niet voorbij Malfait (54’). Rapide drukte de bezoekers achteruit echter zonder noemenswaardig doelgevaar. Lovendegem bleef de gelijkmaker zoeken en Jelte De Coninck probeerde het vanop afstand. Opnieuw gaf Malfait geen krimp (77’). Bij zwak uitverdedigen in de lokale defensie was Stijn De Keukeleire er even later als de kippen bij om de bordjes in evenwicht te brengen (79’). De bezoekers gingen door op hun elan en Stijn Hoebeke verscheen alleen voor doel maar ook hij stuitte op de thuisportier (81’).

Volgende zondag trekt Rapide naar buur SK Lebbeke en zaterdagavond is Lovendegem gastheer voor Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, Wauters, Zahriou (90’ Rosez), De Saedelaere, Cooreman (81’ Vanderhaegen), P. De Pauw, Van Impe (77’ Verheire), S. De Visscher, De Winne.

KSK Lovendegem: Helin, Diop, Van den Bergh (71’ De Coninck), Van Waes, Hoebeke, Van Geem, Dossche (55’ Bouchaala), De Keukeleire, Martens, Voet, Sucaet.

Doelpunten:53’ Zahriou 1-0, 79’ De Keukeleire 1-1

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Johan Heerwegh