Lebbeke KSK
FC Lebbeke
Datum: 24/02/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Rapide overheerst in derby bij KSK Lebbeke.
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide overheerst in derby bij KSK Lebbeke.
Foto: © SC

Met haast sprekend gemak heeft Rapide afstand genomen van de buren die amper voor weerwerk konden zorgen. Op de licht besneeuwde en bevroren ondergrond hadden de gastheren geen weerwoord op de bezoekende aanvalsgolven.

Rapide nam direct de wedstrijd in handen via Maarten Cooreman die een voorzet van Nico Vanderhaegen over kopte (2’). KSK Lebbeke geraakte moeizaam uit de omknelling en toen Vanderhaegen bij een hoekschop het hoofd van Yannick Van Impe vond klommen de bezoekers op voorsprong (13’). Even later had Olivier Van Impe een karpersprong nodig op een gevaarlijke terugspeelkopbal van Stijn Vermeiren. De bezoekers bleven voor het meeste gevaar zorgen maar Cooreman (21’) en De Pauw misten de goede richting (26’). Aan de overzijde liep de doorgebroken Abdel Bihi zich vast op Dieter Malfait (27’). Op een poging van Nico Van Gijseghem had Malfait een goede reflex in huis (37’).

Ook na de koffie voerde Rapide het hoogste woord. O. Van Impe ging plat op een vluchtschot van De Pauw (53’). De bezoekers voerden de druk nog op en Peter De Pauw werkte een collectieve aanval koelbloedig af (65’). Aan de overzijde was Malfait attent op een verre knal van Bihi (69’). Vanderhaegen zwiepte een vrije trap voor doel en de thuisverdediging reageerde amper zodat Peter De Pauw keihard kon binnen koppen (74’). Even later ging een loeier van De Pauw via de rug van Jonas Heuvinck rakelings naast. Van afwerker werd De Pauw nu aangever en bediende Niels Rosez die de eindstand mooi binnen dropte (86’).

Voor de 2de derby op rij krijgt Rapide zaterdag het bezoek van Eendracht Opstal. KSK Lebbeke trekt zondag naar Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou (86’ S. De Visscher), De Saedelaere, Cooreman(82’ Rosez), De Pauw, Vanderhaegen, Y. Van Impe.

KSK Lebbeke: O. Van Impe, Huyck, Vertongen, J. Heuvinck, Bihi (82’ Salembier), Van Gijseghem, Erkoc, Hanssens, Schuddinck (46’ Van der Bruggen), Vermeiren, Diallo.

Doelpunten:13’ Van Impe 0-1, 65’ en 74’ De Pauw 0-2 en 0-3, 86’ Rosez 0-4

Kaarten: geel: Van Gijseghem

Scheidsrechter: Bart Tuytschaever