St.-Gillis-Waas
FC Lebbeke
Datum: 21/04/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Kampioen Sint-Gillis-Waas geeft Rapide Lebbeke geen kans
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kampioen Sint-Gillis-Waas geeft Rapide Lebbeke geen kans
Foto: © SC

Met een dik verdiende overwinning heeft Sint-Gillis-Waas de begeerde Kampioenstitel binnengehaald en keert terug naar 4de klasse. Rapide Lebbeke liep achter de feiten aan en moest zijn meerdere erkennen in de thuisploeg.

Sint-Gillis-Waas nam onmiddellijk de match in handen en Dieter Malfait had een voetveeg nodig op een schot van Jim Van Osselaer (4’). Sven De Pau dweilde de flank af en zette voor aan Van Osselaer die de openingstreffer op het hoofd van Mario Verbraeken schilderde (8’). De thuisploeg bleef druk zetten en Malfait moest erger voorkomen op een knal van Verbraeken (10’). De bezoekende goalie tikte een vrije trap van Van Osselaer over de lat (24’), was attent op een afvallende knal van Verbraeken bij de hoekschop (25’) en ging plat op een vrijschop van Reinout Van Guyse (28’). Op een kopbal van Verbraeken had Malfait geen verhaal maar de bal viel op de dwarsligger (34’). Een nieuwe vrije trap van Van Guyse werd weggeveegd (37’).

Zelfde spelbeeld na de pauze en toen Malfait in de fout ging op de doorgebroken Van Guyse lag de bal op de stip. Blakend van vertrouwen zette Jim Van Osselaer met een Panenka de strafschop om (48’). Rapide reageerde en Jan Wauters bediende Peter De Pauw die het leder in de kruising poeierde (56’). De bezoekende vreugde was slechts van korte duur want op een voorzet van Gianni Van Gysel kopte Jim Van Osselaer zijn 22ste seizoenstreffer tegen de touwen (58’). Sint-Gillis-Waas nam gas terug en dat gaf Glenn De Jonghe de kans zich in de kijker te spelen. De thuisportier ging plat op een poging van De Pauw (66’) en een kopbal van Kenneth De Saedelaere (74’) en duwde een kopbal van Yannick Van Impe uit de kruising (77’). Aan de overzijde was het wel raak. Verbraeken schilderde de bal op de voet van Reinout Van Guyse en die knalde de eindstand op het bord (83’).

Op de laatste competitiedag is Rapide Lebbeke zondag gastheer voor Kruibeke en trekt Sint-Gillis-Waas naar Merelbeke.

KFC SP St-Gillis-Waas: De Jonghe, Van Gysel, Massoels, De Mol, Bou-Sfia, Verbraeken, Lenaerts (88’ Dhont), Van Osselaer (77’ Charifi), Van Guyse (84’ Meyvis), De Pau, Thyssen.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Zahriou, De Saedelaere, De Pauw, Van Impe, S. De Visscher, De Winne.

Doelpunt:8’ Verbraeken 1-0, 48’ Van Osselaer 2-0, 56’ De Pauw 2-1, 58’ Van Osselaer 3-1, 83’ Van Guyse 4-1

Kaarten: geel: 48’ Malfait

Scheidsrechter: Tjorn De Wulf