Lebbeke KSK
Kruibeke J.Vl.
Datum: 13/10/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Collectief Kruibeke wint bij SK Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Collectief Kruibeke wint bij SK Lebbeke
Foto: © SC

Tot aan het halfuur kon de wilskrachtige thuisploeg nog gelijke tred houden, maar eens de bezoekers hun technische overmacht op toerental kregen was Jong Vlaanderen niet meer te stoppen.

Bij beide ploegen, die elk 6 punten telden, ontbrak een belangrijke speler. Erkoç aan thuiszijde en Vertonghen bij de bezoekers. Het was dan ook vrij lang aftasten en bij de eerste echte gelegenheid klom Lebbeke op voorsprong toen Niels Salembier een hoekschop binnenkopte (16’). Even later pegelde Kevin Vertongen het leder niet ver over. Kruibeke zocht de combinaties over de grond maar liep zich steeds vast. Pieter Van de Manacker probeerde het dan maar van ver en poeierde de bal op de kruising (35’). Aan de overkant geraakte Anthony Verdoodt niet voorbij Tom Praet (42’). De bezoekers reageerden via Johan Seghers die de gelijkmaker onder de thuisgoalie deponeerde (43’).

Onmiddellijk na de pauze knalde Mathias Van der Bruggen onbesuisd over en de bezoekers namen het heft in handen. Olivier Van Impe moest plat op een schot van Nick Pieters (49’). Kruibeke drukte Lebbeke achteruit en toen Steven Verstraeten het centrum van de verdediging oprolde mochten de bezoekers juichen (61’). Van Impe voorkwam erger op schoten van Gregory Clapdorp (70’) en Roy Penneman (71’). Jonas Heuvinck was net op tijd terug om Ilian Smolders af te stoppen (76’). Even later viseerde de counterende Smolders de voeten van de thuisportier. Olivier Schuddinck bediende Smolders die de bal doorschoof naar Pieter Van de Manacker en nu had Van Impe geen verhaal (83’). De bezoekende aanvalsgolven bleven komen en Van Impe had een voetveeg nodig om de doorgebroken Mathias Van Hoyweghen af te stoppen (85’). Uitstel maar geen afstel want toen Pieters op Van Impe besloot was Johan Seghers er als de kippen bij om de eindstand op het bord te knallen (88’).

Volgende zaterdag trekt SK Lebbeke naar buur Rapide Lebbeke. Kruibeke is zondag gastheer voor Eendracht Opstal.

KSK Lebbeke: Van Impe, A. Bihi, Huyck (78’ Vermeiren), J. Heuvinck, Vertongen, Janssens, Van Gijseghem, Salembier, Verdoodt, Van der Bruggen, Hanssens (73’ Schuddinck)

KJV Kruibeke: Praet, Noeninckx, Verstraeten, Smolders, Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker, Clapdorp (77’ Van Hoyweghen), De Breucker (46’ De Bondt), Penneman (84’ De Belder), Seghers, Pieters.

Doelpunten:16’ Salembier 1-0, 43’ Seghers 1-1, 61’ Verstraeten 1-2, 83’ Van de Manacker 1-3, 88’ Seghers 1-4

Kaarten: geel: Clapdorp, Janssens, Seghers, Penneman, Heuvinck

Scheidsrechter: Admir Mesanovic