FC Lebbeke
Sp. Petegem
Datum: 02/11/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Sparta Petegem walst over Rapide Lebbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sparta Petegem walst over Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Geen stunt voor Rapide Lebbeke want leider en periodekampioen Petegem was duidelijk op alle fronten te sterk. Nog voor het halfuur was de wedstrijd beslist en ook een korte opflakkering bracht geen zoden aan de dijk.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar met een vrije trap van Nils Van Delm die net naast draaide (2’). Petegem reageerde onmiddellijk via de snelle Wesley Basyn die perfect doorgaf aan Sam Crispyn (4’). Rapide was aangeslagen en bij een zwak weggewerkte hoekschop kopte Efram Vansuypeene de bal via de lat binnen (16’). Basyn bleef een gesel voor de lokale verdediging maar Davy Joye verlengde naast (28’). Toen het leder niet goed werd weggewerkt mocht Joye rustig binnen knallen (29’). Aan de overzijde ging Reggie De Neve goed plat bij een kopbal van Antoine Nlandu-Masunda (36’). Toen Joye een vrijschop op de voet van Efram Vansuypeene schilderde stond de ruststand op het bord (41’).

De bezoekers gingen nog even door op hun elan maar Joye trapte een snelle counter naast (47’). Lendert Putteman zette De Neve aan het werk (48’). Crispyn kopte een voorzet van Rienes Vanborm onbegrijpelijk naast (56’) en Arno Roesems had een knappe reactie in huis op een knal van Basyn (59’). Petegem nam gas terug en Rapide kwam beter in de match. Van Impe zette De Neve aan het werk (62’). Na een collectieve thuisaanval kon Jan Wauters doorgeven aan Maarten Cooreman die De Neve op het verkeerde been plaatste (65’). De bezoekers voelden het gevaar en Roesems moest een vlam van Joye van onder de lat halen (68’). Aan de overzijde kon De Neve een vrije trap van Peter De Pauw nog net over duwen (71’). Crispyn kopte naast voor open doel (79’). Bij slecht ontzetten in de lokale verdediging trapte Sam Crispyn wel raak (82’). Davy Joye vergat een zwakke terugspeelbal af te straffen (83’) maar seconden later lag zijn 12de seizoenstreffer in het mandje na opnieuw rommelig uitverdedigen (84’).

Volgende zaterdag trekt Rapide naar Svelta Melsele. Sparta Petegem krijgt zondag Maldegem op bezoek.

Rapide Lebbeke: Roesems, De Ridder, De Visscher, Nlandu-Masunda, Van Delm, Haegeman, De Pauw, Wauters, Putteman, Cooreman (79’ Verheire), Van Impe.

Sparta Petegem: De Neve, J. De Coninck, Crispyn, Joye, Basyn (71’ Kissi), Vansuypeene, Weytens (66’ Blondeel), R. Vanborm (81’ Lievens), Benoot, P. De Coninck, A. Vanborm.

Doelpunten:4’ Crispyn 0-1, 16’ Vansuypeene 0-2, 29’ Joye 0-3, 41’ Vansuypeene 0-4, 65’ Cooreman 1-4, 82’ Crispyn 1-5, 84’ Joye 1-6

Kaarten: geel: 68’ De Visscher Scheidsrechter: Gino Heirbaut