FC Lebbeke
Laarne-Kalken
Datum: 16/11/2013 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 12
Rapide Lebbeke wint moeizaam van Laarne-Kalken
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint moeizaam van Laarne-Kalken
Foto: © SC

In een door de mist soms moeilijk te volgen wedstrijd heeft Rapide een tweede thuiswinst geboekt tegen een stug Laarne-Kalken. Ook de bezoekers kregen een aantal goede kansen maar die werden vakkundig de nek omgewrongen.

De collectief werkende thuisploeg zette direct druk en toen Yannick Van Impe foutief werd gestuit knalde hij zelf de strafschop in de benedenhoek (8’). De bezoekers waren even aangeslagen en Cedric Van Heule had een voetveeg nodig op een schot van Kevin Janssens (12’). Aan de overzijde verlengde Glen De Ham een voorzet naast de kruising (17’). Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en pas kort voor de rust kwamen er nog kansen. Dieter Malfait plukte een vrije trap van Jens De Decker uit zijn doelvlak (40’) en Van Impe knalde rakelings over via de voet van Jonas Schouppe (43’).

Laarne-Kalken kwam het snedigste uit de kleedkamer en Neal Wauters stuurde De Ham alleen af op doel. De thuisgoalie veegde het schot vakkundig weg (51’). Even later kon Malfait een hoge voorzet niet klemmen maar Wauters liftte de bal over. Ook Michiel Wettinck zag zijn schot in de wolken verdwijnen (58’). Rapide reageerde via Van Impe die eerst een voorzet naast knalde en nadien op een verdediger strandde (64’). Toen Lendert Putteman aan de haal ging schilderde hij de bal op het hoofd van Yannick Van Impe en die kopte knap binnen (67’). Rapide wou meer maar Pieter-Jan Haegeman poeierde een afvallende bal naast (71’). De bezoekers zorgden voor meer druk en bij een geharrewar voor het lokale doel trapte Michiel Wettinck de aansluitingstreffer tegen de netten (77’). Laarne-Kalken gooide nu alles in de strijd en Malfait had een voetveeg nodig op een poging van Anthony De Koker (79’). De Decker mikte een aflegger over (84’) en Wauters zag een kopbal nog geplukt (87’).

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Kwik Eine en is Laarne-Kalken gastheer voor Maldegem.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Maeyer (61’ De Saedelaere), De Ridder, De Visscher, Van Delm, Haegeman (85’ Verheire), Putteman, Cooreman (45’ Nlandu-Masunda), De Pauw, Janssens, Van Impe.

Laarne-Kalken: Van Heule, Schouppe, Sawo (65’ Grobet), De Decker, Vivé (75’ Ongena), Waegebaert, Wettinck, De Winne, De Ham (73’ De Koker), Wauters, Van der Cruyssen.

Doelpunten:8’ en 67’ Van Impe 1-0 en 2-0, 77’ Wettinck 2-1

Kaarten: geel: 31’ Van Impe, 76’ Nlandu-Masunda, 89’ Schouppe. Scheidsrechter: Jurgen Van Gulck