Eine
FC Lebbeke
Datum: 24/11/2013 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Rapide Lebbeke wint nu ook in Eine
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint nu ook in Eine
Foto: © SC

Met twee ploegen in de opwaartse spiraal tegenover elkaar kregen de toeschouwers een aangename en spannende wedstrijd voorgeschoteld. Kort voor de rust legden de bezoekers de match in een definitieve plooi.

Kwik als zilver drukte Eine de bezoekers direct achteruit maar een doelpunt van Xander Vanderbeck werd afgevlagd (6’). Aan de overzijde werd een schot van Kevin Janssens nog net afgeblokt (7’). Beide ploegen probeerden om beurt druk te zetten maar de verdedigingen hielden stand. Op een verre knal van Peter De Pauw bleef Ruben Rosseel heel attent (18’). Een gegroepeerd strijdende Rapide brak de lijnen naar de thuisspitsen goed af. Bij een snelle flankaanval moest Dieter Malfait plat op een voorzetschot van Christophe De Raedt (33’). Toen Kenneth De Saedelaere een vrije trap op het hoofd van Jorden Verheire schilderde kopte deze over de grijparmen van de thuisportier binnen (38’). De bezoekers gingen door op hun elan en Jeff De Visscher verlengde een hoekschop tegen de touwen (44’).

Onmiddellijk na de koffie trok Eine op zoek naar de aansluitingstreffer. Malfait had een karpersprong in huis bij een zware vrijschop van Fabio Vergucht (48’) en met een voetveeg weerde hij een kopbal van Lucas Pareyn uit zijn doelvlak (49’). Rapide voelde het gevaar en zette meer druk. Rosseel verslikte zich bij het ontzetten van de bal maar kon het schot van Verheire nog net uit de baan halen (54’). Vanderbeck zag een streep van onder de lat gehaald door de bezoekende goalie (74’). De Saedelaere haalde zwaar uit maar ook Rosseel plooide niet (78’). Bij een knal van Lendert Putteman ging de thuisportier goed plat (79’). In het slot poeierde de bezoekende kapitein het leder in de wolken na een snelle counter.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Ninove en trekt Kwik Eine naar Maldegem.

Kwik Eine: Rosseel, Lauwerijns, Van de Velde (31’ Vermassen), Vergucht, Vanderbeck, Raedt, Verdonckt, De Temmerman, Seminck, Pareyn (64’ Vandenhende), Goossens (46’ Radaj).

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, De Visscher, Wauters, Haegeman, Putteman, De Saedelaere, De Pauw, Janssens (83’ Rusabana), Verheire (64’ Cooreman), Nlandu-Masunda.

Doelpunten:38’ Verheire 0-1, 44’ De Visscher 0-2

Kaarten: geel: 47’ De Ridder, 50’ Putteman, 62’ Nlandu-Masunda Scheidsrechter: Filip Goossens