FC Lebbeke
Jong Lede
Datum: 27/04/2014 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Rapide Lebbeke wint nu ook van Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint nu ook van Jong Lede
Foto: © SC

In een wedstrijd met twee gezichten was Rapide al snel succesvol en verdubbelde nadien de voorsprong. Een tot 10 herleid Jong Lede nam de tweede helft voor zijn rekening maar geraakte niet verder dan de aansluitingstreffer.

Na de geruststellende overwinning van vorige week startte Rapide onbevangen en Jens Verroken verlengde met het hoofd een schot van Peter De Pauw in de kruising (03’). De bezoekers reageerden via Koen Schockaert maar Dieter Malfait bleef attent (04’). Lede zocht de gelijkmaker maar kreeg geen vat op de thuisploeg die goed en gevaarlijk stoorde. Toen de bezoekende defensie zwak verdedigde op een vrije trap van Kenneth De Saedelaere zette Yannick Van Impe de netten bol (29’). Rapide bleef de match controleren en Lede kon niet echt dreigen. Schockaert liftte de bal over Malfait maar Elias De Ridder kon het leder nog net van de lijn vegen (44’). Op slag van rust knalde een gefrustreerde Robin Praet de bal weg en mocht meteen gaan douchen.

Ook na de pauze bleef Rapide aanvankelijk de match controleren. Nadat Thomas Zwart in de ploeg kwam kantelde het spelbeeld. Een draaiend schot bij zijn eerste baltoets ging via de doelpaal nipt naast (56’). Glenn Melckebeeck legde de bal achteruit en Zwart poeierde deze voorbij de verste paal (58’). Brecht Cnockaert en Zwart hinderden elkaar en Cnockaert verlengde een mooie kans naast (58’). Rapide bleek nog niet voldoende gewaarschuwd en toen de snelle Brecht Cnockaert zich goed vrij liep stond de aansluitingstreffer op het bord (62’). Even later moest Malfait met de voet een schot van Zwart uit de baan halen. De thuisploeg voelde nu toch het gevaar en Bart Meulewaeter moest zich tonen op een poging van Verroken. Ook toen de weggestuurde Maarten Cooreman oprukte was de bezoekende goalie attent (72’). Aan de overzijde miste Zwart opnieuw de goede richting (73), terwijl Malfait met beide vuisten een hoekschop moest afweren (79’). De laatste kans was voor Rapide maar Van Impe verlengde een voorzet over (81’).

Voor Rapide Lebbeke zit de competitie er op. Jong Lede mag zich klaarmaken voor de eindronde die morgen wordt geloot.

Rapide Lebbeke: Malfait (90’ A. Roesems), De Ridder, Rusabana, De Visscher, Wauters, Putteman, De Saedelaere, De Pauw 46’ Cooreman), Van Impe, Verroken (81’ Y. Roesems), Nlandu-Masunda.

Jong Lede: Meulewaeter, Spotbeen (67’ Mertens), Wellens, De Kegel, Van Den Bossche, Praet, Corvilain, De Schepper (46’ Melckebeeck), Schockaert (55’ Zwart), Cnockaert, De Smet.

Doelpunten:3’ Verroken 1-0, 29’ Van Impe 2-0, 62’ Cnockaert 2-1

Kaarten: geel: 37’ Van Impe, 90’ De Smet. Rood: 45’ Praet, 85’ Wauters. Scheidsrechter: Bart Tuytschaever